Türkmenistan'da 4'ü Türk, 8 bin kişiye af

Güncelleme Tarihi:

Türkmenistanda 4ü Türk, 8 bin kişiye af
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2005 14:43

Türkmenistan'da “Kadir Gecesi affı”ndan yararlanan, aralarında 4 Türk vatandaşının da bulunduğu 8 bin 145 tutuklu ve hükümlü serbest bırakılacak.

Haberin Devamı

Başkent Aşkabat'taki “Ruhiyet Köşkü”nde bu yıl 16.'sı düzenlenen Devlet ve Halk Maslahatı toplantısının açılışında konuşan Devlet Başkanı Saparmurat Türkmenbaşı, 30 Ekim'e kadar, 229'u yabancı toplam 8 bin 145 tutuklu ve hükümlünün serbest bırakılacağını açıkladı.

Türkmenbaşı, serbest bırakılacakların isim listelerinin yarınki gazetelerde yayımlanmasını istedi.
Devlet Başkanı Türkmenbaşı başkanlığında bu sabah başlayan 16. Devlet ve Halk Maslahatı toplantısında üç ayrı karar alındı.

Türkmen yatırımcıları ve işadamlarını teşvik amacıyla devlet vergisinin yüzde 8'den yüzde 2'ye indirilmesi kararı oybirliğiyle onaylandı.

Sağlık alanında, sigorta bedeli olarak ücretlerden yüzde 4 oranındaki kesinti yüzde 2'ye indirildi.
“Kadir Gecesi affı” çerçevesinde 8 bin 145 tutuklu ve hükümlünün serbest bırakılmasına karar verildi.
Ülkesinde ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda kaydedilen gelişmelere değinen Türkmenbaşı, gelecekten çok umutlu olduğunu bildirdi. Türkmenbaşı, daha fazla ilerleme için çok çalışılması gerektiğini söyledi ve Türkmen halkından, “çok sabırlı olmalarını, inançlı olmalarını, daima şükretmelerini, güzel ahlaklı olmalarını ve daima vatanını sevmelerini” istedi.

Haberin Devamı

Önemli kararların alındığı, her yıl beş ayrı vilayetten toplam 2507 kişinin katıldığı Devlet ve Halk Maslahatı'nın bu yılki toplantısında, Devlet Başkanı Türkmenbaşı'nın “ebedi Devlet Başkanlığı” yine oybirliğiyle kabul edildi.
Gelecek yılın toplantısının tarihi Merv kenti olan Mari vilayetinde yapılması kararlaştırıldı. Toplantı yarın Devlet Başkanı Türkmenbaşı'nın kapanış konuşmasıyla son bulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!