Türkmen lider Arkadaş'ı Gül için test etti

Güncelleme Tarihi:

Türkmen lider Arkadaşı Gül için test etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2013 10:54

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, 'Arkadaş' (uzaktaki dost) adındaki Ahal Teke cinsi at hediye etti. Gurbanguli, ata Gül adına binerek, test etti.

Haberin Devamı

Gül'ü, Türkmenistan Devlet Başkanlığı Atçılık Spor Kompleksi’ne gelişinde Berdimuhamedov karşıladı.

At gösterisinin yapılacağı manejin yakınındaki çadıra geçerek, bir süre sohbet eden Gül ve Berdimuhamedov, gösterinin seyri ve atların incelenmesinin ardından hipodromdaki özel locada, binicilik gösterisini izledi.

Berdimuhamedov, Gül'e "Arkadaş" adlı Ahal Teke cinsi at hediye etti. Berdimuhamedov, Gül'e atı test etmek isteyip istemediğini sordu. Gül'ün 'evet' demesi üzerine de onun adına Arkadaş'ı test etti. Testin sonunda Gül ve Berdimuhamedov, Arkadaş ile fotoğraf çektirdi.

Gazetecilerin sorusu üzerine Berdimuhamedov, atın sakin ve iyi huylu olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Gül ise "Arkadaş'a, arkadaşım bindi ve ayaklarını açtı. Çok değerli bir hediye verdi, bana arkadaşım" dedi.

Haberin Devamı

Atın asil bir hayvan olduğunu ifade eden Gül, "Hediyelerin en değerlisi ve altın renginde" ifadelerini kullandı.

Bir Türkmen atı olan Ahal Teke, 3 bin yıl evvel insanlar tarafından ilk evcilleştirilen at türü kabul ediliyor. Manas ve Dede korkut gibi Türk destanlarında geçen Ahal Teke'nin adı,Türkmenistan'ın Ahal vilayetinde yaşayan Teke Türkmenlerinden geliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!