Türkler sağlık konusunda bazı haklarından habersiz

Güncelleme Tarihi:

Türkler sağlık konusunda bazı haklarından habersiz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2014 10:31

KÖLN Konsolosluğu'nda kurulan stantlarla vatandaşlara sağlık konularında alabilecekleri yardımlar hakkında bilgiler verildi. Kendi kendine Yardım Grubu ve Göçmen Sağlık merkezi isimli iki kurum gün boyu vatandaşlara bireysel hakları konusunda bilgiler verdi.

Haberin Devamı

Stantları ziyaret eden Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, “Bir çok hastalıkta insanlar sorunlarının çözümü konusunda bazı zorluklarla karşılaşabiliyorlar. Özellikle dil sorunu yaşayan kişilerin kendi toplumundan ve kendi dilini anlayan kişilerin vereceği sağlık hizmeti çok önemli. Burada bulunan iki kuruluş Türk kökenlilere bu hizmeti sağlıyor. Tedavinin en önemli unsurlarından biri psikolojik destek olmaktır. Bu hizmeti veren kurumları konsolosluk olarak destekliyoruz” dedi.

Hizmetlerini tanıttılar

Kendi Kendine Yardım Grubu yetkilisi Öznur Naz, “Biz aynı sorunu yaşayan kişileri bir araya getirerek bu kişilere yardımcı olmaya çalışıyoruz” diyerek çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Göçmenler Sağlık Merkezi'nin 1995 yılında kurulduğunu anlatan Satı Arınıpar ise Türkçe ve Rusça olarak hizmet verdiklerini belirterek, “Bize psikolojik ve ruhsal konularda sorunları olan ailelerin baş vurmaları halinde konunun uzmanı 10 pedagog ile bu kişilere yardımcı oluyoruz” dedi. Etkinlikte özellikle Türk kökenlilerin, özellikle sağlık konusunda Almanya'daki haklarından yeterince haberdar olmadıkları ve birçok konuda hizmet veren yardım merkezlerinden ücretsiz danışmanlık hizmeti alabilecekleri vurgulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!