Güncelleme Tarihi:
İŞTE ÖDÜL KAZANAN O FOTOĞRAFLAR
Son ondört senedir hemen her ülkeden gelen yüzbinlerce fotoğrafın yarıştığı dünyanın en büyük salon fotoğraf yarışması Trierenberg Super Circuit ve Special Themes 2008 sonuçlandı.
İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Rusya, Çin, ABD, Katar ve Avusturya’dan 12 jüri üyesinin seçtiği fotoğraflardan, Türkiye’ye FotoFanClub üyesi Arif Tanju Korkmaz iki altın madalya kazandırdı.
Avusturya’da düzenlenen yarışmanın amacı teknik, tür ve tarz olarak en iyileri belirlemek, farklı bakış açıları, farklı modeller ve temalarla dünyanın gerçeklerini gözler önüne sermekti.
Yarışmaya profesyonel ve amatör fotoğrafçıların yanı sıra fotoğraf kulüpleri de katıldı.
Uluslararası Fotoğraf Federasyonu FIAP ve Amerika Fotoğraf Topluluğu PSA tarafından desteklenen yarışmaya 18 ayrı kategoride fotoğraflar gönderidi.
Yarışmaya katılan adaylar şu kategorilerde yarıştı; Manzara, Gezi, Deneysel, Nü, Portre, Dünyanın Çocukları, Panorama, Su, Mevsimler, Ağaçlar, Mimari, Duygular, Mizah, Spor, Doğu Avrupa ve Çin.
Yarışmada başarılı bulunanlara 12'şer altın madalya dağıtılırken bu yıl bu sayı5’e indi. Madalyaların yanısıra her yıl farklı kategorilerde para ödülleri de dağıtılan yarışmada bu sene Çin, Su, Duygular, Spor ve Nü kategorilerin birincilerine veya ilk üçlerine en fazla 2000 Euro olmak üzere para ödülleri verildi.
Yarışmada en fazla madalya sahibi olan yarışmacının aldığı büyük ödülü ve 5000 Euro’yu ise 4 altın, 1 gümüş madalya ile Arjantin’den Raul Villalba kazandı.
Hong Kong’dan Kuveyt’e, Sri Lanka’dan Şili’ye çok sayıda ve çeşitli ülkeden fotoğrafçıların ödüllendirildiği yarışmada Türkiye’den sadece Arif Tanju KORKMAZ, “Dünyanın Çocukları” ve “Mevsimler” kategorilerinde, iki adet altın madalya kazandı.
ARİF TANJU KORKMAZ |
1962’de İstanbul’da doğdu, halen İstanbul’da diş teknikeri olarak yaşamını sürdürüyor. Korkmaz Dental Diş Labarutavarı’nın sahibi. Meslek odasında yönetim kurulu üyesi. Zamanının büyük kısmını fotoğrafa, geziye ve okumaya ayırıyor. Fotoğraf, yaşamdaki duruşunu ve hayatı algılayış ve yorumlayışını ifade etme biçimi. |