Türkiye'nin yoksul Avrupa şampiyonu

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin yoksul Avrupa şampiyonu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2007 11:00

Efsun Erbalaban Yılmaz - Sağlık Bakanlığı İzmir SSK Tepecik Eğitim Hastanesinde hizmetli olarak çalışan Mustafa Güzelay'ın 14 yaşındaki oğlu Semih, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen Avrupa Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'nda 37 kiloda şampiyon oldu.

Haberin Devamı

Buca'nın varoş semtlerinden Adatepe Mahallesi'nde yaşadıkları tek katlı evde AA muhabiriyle görüşen üç çocuk sahibi Zakire-Mustafa Güzelay çifti, en büyük çocukları Semih'in tüm imkansızlıklara rağmen Türkiye'yi Avrupa'da başarıyla temsil etmesinden ve İstiklal Marşı'nın çalınmasını sağlamasından büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

SSK Tepecik Eğitim Hastanesinde devlet memuru kadrosunda hizmetli olarak görev yaptığını söyleyen baba Mustafa Güzelay, “Aylık kazancım 800 YTL, çocukların eğitim masrafını, özellikle de spor eğitimi masrafını karşılamakta çok zorlandığım için 6-7 yıldır cebimde 5 kuruş para olmadan çalışıyorum ama değdi, çocuğum bize çok büyük bir gurur yaşattı” diye konuştu.
Oğlu Semih'in Avrupa Şampiyonası öncesinde Türkiye elemeleri için farklı illeri dolaştığını söyleyen Mustafa Güzelay, ulaşım gibi masraflar nedeniyle harcamalarının çok yükseldiğini söyledi.

OKULDA BAŞARI ORTALAMASI YÜKSEK

Anne Zakire Güzelay, oğlu Semih'in Akşemsettin İlköğretim Okulu'ndan takdir belgesi alarak mezun olduğunu, okulun matematik yarışmalarında da birincilikleri bulunduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Semih'in, 7-8 Temmuz 2007 tarihlerinde düzenlenen Avrupa Yıldızlar Tekvando Şampiyonası sonrasında İzmir'deki bir kolejden 50 bin YTL'lik burs kazandığını söyleyen Zakire Güzelay, şunları söyledi:
“Bursun gelmesine çok sevindik, ancak şimdi 100 YTL olan servis ücretini nasıl ödeyeceğimizi düşünüyoruz. Biz gururlu insanlarız, burs teklif edildiğinde servis ücretini isteyemedik. Çocuğumuzun özellikle spor eğitimi almasını sağlayacak ekstra masrafları ödemekte çok zorlanıyoruz.”
Macaristan'daki şampiyonaya maddi imkansızlıklar nedeniyle gidemediklerini ve Semih'i izleyemediklerini söyleyen Zakire Güzelay, şampiyona sırasında çekilen görüntüleri evde izleyerek gurur yaşadıklarını ifade etti.
Zakire Güzelay, aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla, bazı günler evlere giderek çeşitli ürünler pazarladığını kaydetti.

ANTRENÖR SERDAROĞLU OLİMPİYATLARDA BAŞARI BEKLİYOR

Semih Güzelay'ı şampiyonalara hazırlayan eski Avrupa şampiyonu Nuray Serdaroğlu, genç sporcuyu çok başarılı bulduğunu ve olimpiyatlarda da başarı beklediğini kaydetti.
Serdaroğlu, idman döneminde Semih'in çok çalıştığını ve 4 yıl gibi kısa bir sürede Avrupa şampiyonluğuna ulaştığını ifade etti.
Avrupa Şampiyonası hazırlık çalışmaları sırasında ailenin maddi imkansızlıkları nedeniyle Semih'in gerektiği biçimde beslenemediğini söyleyen Nuray Serdaroğlu, “Yeterli beslenemediği için idmana dayanamaz düşüncesiyle eve geri gönderdiğim günler oluyordu. Bu yoksul ortamdan böyle bir başarının çıkması mucize” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!