Türkiye'nin kanını donduran Narin cinayetinde itirafçıdan yeni ifadeler! Güran Ailesi'nden açıklama geldi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2024 12:24

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı. CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ soruşturmanın kritik ismi Nevzat Bahtiyar'ın son ifadesini anlattı. Öte yandan yazılı açıklama yapan Güran Ailesi, ''Aile fertlerimizin kendi kızlarımızı öldürmelerini tahayyül edemiyoruz, ancak böyle bir durum varsa bile bir kişi yüzünden koca bir ailenin karalanmasını bir takım dış güçler ve onların yerli uzantılarına bağlamaktayız.'" dedi.

Haberin Devamı

Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında Narin Güran'ın annesi, babası, iki ağabeyi, dört amcası ve tutuklanan amcası Salim Güran'ın eşinin de bulunduğu 22 şüphelinin jandarmadaki işlemleri tamamlandı. Şüpheliler daha sonra adliyeye sevk edildi.

İTİRAFÇIDAN YENİ İFADE

CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ soruşturmada itirafçı olan Nevzat Bahtiyar'ın son ifadesini şu şekilde aktardı:

Nevzat Bahtiyar olay gününü anlattı. Öğleyin eve gitmiştim, su kesikti muhtarı aradım. 10 dakika sonra bahçeye çıktım. Annemin evindeki su akıyordu ağaçları suluyordum.

Haberin Devamı

Narin’in evinin bahçesinden muhtar bana seslendi. ‘Hazırlan seninle acil işim var. Beni bekle.' dedi. Arabası ile geldi. Ağacın altında kimsenin görmediği bir nokta vardı. Narin'in koltuktaki cenazesini aldı ve benim araba battaniyeden çıkartıp koyduk. Daha sonrası aracı evimin önüne götürdüm. Narin’in cesedini bir çuvala koydum.  Eğertutmaz deresine götürdüm.

Salim Güran olay günü köyde. Evin bahçesi ile ahırın ortada. Nevzat B. ahırı işaret ediyor. Ahırın bölgesinde cinsel ilişki yaşanmış olabilir. Bir şeyler görmüş olabileceğini düşünüyorum. Terlikleriyle birlikte Narin'in yanıma getirilmesiyle olay yeri dışında öldürüldüğünü düşünüyorum.

Narin bir ahırda bir şey gördüğü için mi olay gerçekleştiği iddiası vardı. Narin'in ailesine ait olan bir ahır.

Türkiyenin kanını donduran Narin cinayetinde itirafçıdan yeni ifadeler Güran Ailesinden açıklama geldi

BABAYA AİT AHIRIN YANINDA KAZI VAR

Arif Güran’ın evinin bulunduğu ahırda bir çukur kazılmak istenmiş ancak vazgeçildiği değerlendiriliyor. Muhtemelen Narin'in cenazesi oraya gömülmek istendi ama vazgeçildi iddiası var.

Hep çelişen yerler vardı bu ifadesinde süreci ilerletmiş. Kritik bilgi şu: Olay yerine bir adım daha yaklaşıldı. Salim Güran, Narin’in evlerinin bahçeden bana seslendi diyor. Orada da bir ahır var. Sabit köşede ufak bir kazı yapılmış ancak vaz geçilmiş.

Haberin Devamı

Türkiyenin kanını donduran Narin cinayetinde itirafçıdan yeni ifadeler Güran Ailesinden açıklama geldi

Nevzat Bahtihar, Narin'in görmemesi gereken bir şeyi gördüğü için öldürüldüğünü düşünüyor. Okul kıyafetleriyle yanına getirildiğini söyleyerek bu ifadeyi veriyor.

'GAYRİAHLAKİ İLİŞKİLER VARDI'

Son panikle sesleniş noktası Arif Güran’ın evinin bahçesi. İtirafçı Nevzat Bahtiyar, Salim Güran’ın aile üyesi iki kişi ile gayriahlaki ilişkisi olduğunu iddia ediyor. Biz şu an o ilişkileri vermeyelim.

GÜRAN AİLESİ: FAİL VEYA FAİLLERİN DE EN AĞIR CEZA İLE TECZİYE EDİLECEĞİNDEN HİÇ ŞÜPHEMİZ YOK

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan ve arama çalışmalarının 19'uncu gününde cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayeti ile ilgili soruşturma sürerken, Güran ailesi ortaya atılan iddialar ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamada, olayla ilgili ailelerinin çeşitli asılsız iftiralara maruz kalındığı belirtilerek, "21 Ağustos günü kızımız Narin Güran'ın kaybolması nedeniyle günlerce ülke gündemini meşgul ettiğimizden dolayı Güran ailesi olarak üzüntülerimizi bildirmek istiyoruz. Devletimizin tüm birimleri bu süreçte tüm imkanlarıyla olayın çözümü için seferber olmuştur. Gerçeklerin gün yüzüne çıkması için uğraşmaya da devam etmektedir. Kızımızın cansız bedeni nasıl bulunduysa olayı çözeceğine, kızımız Narin'in fail veya faillerini bulacağına, bulunacak fail veya faillerin de en ağır ceza ile tecziye edileceğinden hiç şüphemiz yoktur. Yalnız bu süreçte aile fertleri olarak acı ve keder içerisindeyken görsel ve yazılı medyada merhume kızımız Narin suistimal edilerek gerek Güran ailesine gerekse de şu an şüpheli olarak tutulan aile fertlerinin kişilik haklarına acımasız saldırılar ve iftiralar ile mesnetsiz ithamlarda bulunulduğu medyayı izleyen dostlarımız tarafından bizlere bildirilmektedir. Ayrıca ilgi ve alakası olmadığı halde bu olay nedeniyle Kur'an kurslarına ve Yüce dinimize saldırılar yapılmaktadır" denildi.

Haberin Devamı

'DEVLET YETKİLİLERİ DIŞINDA YAPILAN HİÇBİR AÇIKLAMAYA DA İTİBAR EDİLMEMELİ'

Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarından olayın siyasi malzeme haline getirilmemesi istenilen açıklamanın devamında, şöyle denildi:

"Diyarbakır'ımızda asırlarca yaşamını sürdüren kimi zamanda yöneticiliğini yapmış Gevranizade ailesinin fertleriyiz. Ülkemizin değişik coğrafyasında binlerce Güran ailesi ve yeğenleri yaşamaktadırlar, büyük ekseriyetiyle de vatanına ve milletine bağlı fertlerdirler. Aile fertlerimizin kendi kızlarımızı öldürmelerini tahayyül edemiyoruz, ancak böyle bir durum varsa bile bir kişi yüzünden koca bir ailenin karalanmasını birtakım dış güçler ve onların yerli uzantılarına bağlamaktayız. Aile fertlerimizin bir kısmının yaşadığı Tavşantepe Mahallesi'nin stratejik ve coğrafi konumu da ayrı bir etkendir. Devletimize bağlı tüm güçlerin bu oyuna gelmemelerini istirham ederiz. Maalesef bazı muhafazakar yazarlar dahi hiç inceleme yapmadan aileyi vatan düşmanlığı ile itham etmektedirler. Sadece ailenin çok küçük bir kısmının yaşadığı, olayın vuku bulduğu Tavşantepe Mahallesi'nde yapılan seçim sonuçlarını tetkik ederlerse bu beyanları nedeniyle mahcup olacaklardır. Seçim neticeleri de ailenin iddia edildiği gibi diktatör olmadığının en büyük ispatıdır. Şu an olayın sıcaklığı devam etmekte olup, olaylar açığa çıktığında fail veya failler bulunduğunda iftiralar atarak kişilik haklarımıza saldırılar yapan kişi ve kişiler hakkında yasal işlem yapılacaktır. Maddi ve manevi tazminat haklarımızı mahfuz tutmaktayız. Bu süreçte hakikatin tezahürü için uğraşan tüm devlet büyüklerimize, bunca baskılara rağmen bizim suçsuzluğumuza inanarak bizden desteklerini esirgemeyen dostlarımıza teşekkürü bir borç biliriz. Ülkemizdeki tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının acımızdan siyasi malzeme yapmamasını da mahkemenin neticesini beklemelerini istirham ederiz. Devlet yetkilileri dışında yapılan hiçbir açıklamaya da itibar edilmemesini önemle arz ederiz. Saygılarımızla, Güran ailesi."

Haberin Devamı

2 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışması başlatılmış, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tavşantepe Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Narin Güran'ın amcası Salim Güran, 2 Eylül'de çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

Türkiyenin kanını donduran Narin cinayetinde itirafçıdan yeni ifadeler Güran Ailesinden açıklama geldi

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, kaybolan Narin Güran'ın 8 Eylül'de kıyafetleriyle Eğertutmaz Deresi kenarında çuval içinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette saat 08.45 sıralarında ölü bulunduğunu açıklamıştı. Zorluoğlu, "İlk bulgulara göre kayıp Narin Güran'ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konulup dere kenarına getirildiği, çuvalla birlikte derenin kenarında suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır." ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 şüpheliden Nevzat Bahtiyar (48) jandarmadaki ifadesinde amca Salim Güran'ın kendisinden, küçük çocuğun cansız bedenini 200 bin lira karşılığında dereye bırakmasını istediğini öne sürmüş adliyeye sevk edilmişti.

Türkiyenin kanını donduran Narin cinayetinde itirafçıdan yeni ifadeler Güran Ailesinden açıklama geldi

Çıkarıldığı sulh ceza hakimliğindeki ifadesinde amca Salim Güran'ın "Arif'in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm." şeklinde kendisini tehdit ettiğini iddia eden Bahtiyar, "Çocuğu kasten öldürmeye iştirak" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Türkiyenin kanını donduran Narin cinayetinde itirafçıdan yeni ifadeler Güran Ailesinden açıklama geldi

Gözaltına alınan şüphelilerden mahallede imamlık yaptığı öğrenilen bir şüpheli de dün jandarmadaki işlemlerin ardından serbest bırakılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!