Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Namık Tan, Twitter'da dördüncü oldu

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin ABD Büyükelçisi Namık Tan, Twitterda dördüncü oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2013 10:04

ABD'deki büyükelçilerin Twitter'daki etkinliğinin karşılaştırıldığı bir çalışmaya göre, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, Washington'da Twitter'ı en etkin kullanan dördüncü isim oldu.

Haberin Devamı

Türkiye'nin ABD''Diplomatlar için Twitter' adlı kitabın yazarı İtalyan diplomat Andreas Sandre tarafından hazırlanan çalışmada, ABD'deki büyükelçilerin Twitter'daki etkinliği karşılaştırıldı. Ağustos verilerinin kullanıldığı çalışmada, ABD'nin başkentinde görev yapan büyükelçilerin Twitter hesapları 'Klout ve Tweetlevel' yöntemleriyle yapılan değerlendirmede, büyükelçilerin Twitter hesaplarının etkinlik, takipçi sayısı ve takipçileriyle olan etkileşimi bakımından puanları çıkarıldı ve bir sıralama yapıldı.

Toplamda 10 ülkenin yer aldığı sıralamada, Ekvator Büyükelçisi Nathalie Cely Suarez Twitter'ı Washington'da en etkin kullanan isim oldu. Etkinlik alanında 72,4 puan alan Ekvator temsilcisinin ardından, 71,85 puanla Hindistan Büyükelçisi Nirupama Rao ve 67 puanla Endonezya Büyükelçisi Dino Patti Djalal yer alıyor. Dördüncü isim de Türkiye Büyükelçisi Namık Tan. Büyükelçi Tan, etkinlik alanında 65,65 puan alırken, takipçileriyle etkileşim alanında 54 puan topladı. Tan, 79 bin 769 kişi tarafından Twitter'da takip ediliyor.

Haberin Devamı

Türkiyenin ABD Büyükelçisi Namık Tan, Twitterda dördüncü oldu

Endonezya temsilcisi Djalal ise, 167 bin 306 kişiyle ABD'de en çok takip edilen büyükelçi unvanına sahip. Öte yandan Hindistan Büyükelçisi Rao da 66,7 puanla takipçileriyle en çok etkileşime geçen isim oldu.

Türkiyenin ABD Büyükelçisi Namık Tan, Twitterda dördüncü oldu

Çalışmada Büyükelçi Tan'ın ardından, İsrail Büyükelçisi 5, İtalya Büyükelçisi 6, Avustralya Büyükelçisi 7, AB Temsilcisi 8, Litvanya Büyükelçisi 9 ve Yeni Zelanda Büyükelçisi 10'uncu sırada yer aldı.

Türkiyenin ABD Büyükelçisi Namık Tan, Twitterda dördüncü oldu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!