Türkiye’ye gidip toprağı öpeceğim

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’ye gidip toprağı öpeceğim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2006 00:00

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Abdi İpekçi’yi taammüden öldürme, cinayet silahlarını temin etme, Mehmet Ali Ağca’nın kaçtığı otomobili sağlama ve Ağca’nın hesabına 100 bin lira yatırma suçlarından hakkında tutuklama kararı olan Malatyalı ülkücü Yalçın Özbey, Belçika’daki Forest Cezaevi’nde 2.5 ay hapis yattıktan sonra Belçika makamları tarafından serbest bırakıldı.

Özbey, Brüksel’de görülen çete kurma, çetecilik, haraç alma ve hırsızlık suçlarıyla ilgili davasında geçen 7 Nisan’da suçsuz bulunup beraat etmesine rağmen Türkiye, Abdi İpekçi cinayetiyle ilgili iadesini istediği için cezaevinde tutuluyordu. Özbey, hapse girdiği için aksayan işlerini rayına oturtur oturtmaz kendi isteğiyle Türkiye’ye döneceğini belirterek, "Türkiye’deki ezan sesini özledim. Artık yeter, gidip Türkiye’nin toprağını öpeceğim ve 95 yaşındaki babamı göreceğim" dedi. Özbey, çok kötü koşullarda hapis yattığını anlatarak, şöyle konuştu:

FEHRİYE YÜZÜNDEN "Belçika makamlarını mahkemeye verip haksız yere beni hapiste tutmalarının hesabını soracağım. Soruşturma neticesinde suçsuzluğum kanıtlanınca mahkeme 7 Nisan’da beraatime karar verdi. Türk makamlarının iade talebi üzerine Belçika hükümeti terörist Fehriye Erdal’dan kaynaklanan panikten dolayı tutuklanmamı talep etti. Türk makamlarının iade talebindeki içeriklerde usul hatası bulunduğu için uluslararası anlaşma gereği iadem söz konusu değil, fakat kendi irademle Belçika Adalet Bakanlığı’na bizzat gönderilmem için talepte bulundum. İpekçi Davası’nın adresi belli. İkinci bir adres aranmak isteniyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!