Türkİye’nin 2071 vizyonu

Güncelleme Tarihi:

Türkİye’nin 2071 vizyonu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2012 00:00

Geçen pazar günü Ankara’da yapılan AK Parti Dördüncü Olağan Büyük Kongresi’nden, yaratılan heyecanı karşılayacak kadar önemli bir açıklama çıkmadı, bir siyasi manifesto gündeme gelmedi. Yine de herkesin merakını ortak celbeden başka bir başlık da yok değildi. Başbakan ansızın, yıllardır hedef gösterdiği 2023 tarihini Türklerin Anadolu’ya girişinin bininci yılına tekabül eden 2071’e genişletti. “Biz değil ama çocuklarımız bininci yılı birlikte inşa edecekler” dedi. Biz de Türkiye’nin önde gelen tarihçileri, sosyologları ve sanatçılarından oluşan bir konsorsiyuma Türkiye 2071’i sorduk.

Haberin Devamı

* 1071 Türklerin Anadolu kapılarını açtığı yılken, 2071 Türklerin “Eeh yeter artık be!” diyerek Anadolu kapılarını çarparak çıktığı yıl olabilir. Bu, en az ihtimal verilen senaryo.
* AKP yine tek başına iktidar. Oy oranı yüzde 73. Seçim barajı yüzde 60’a çekildiği için Meclis’teki tek parti. Muhalefet partileri Meclis bahçesindeki prefabrik konutlarda ikamet ediyor. Oraya da alınmayan birkaç parti Keçiören’de bir öğrenci evini paylaşıyor.

HARP OKULUNDAN DİREKT CEZAEVİNE

* AKP Genel Başkanı ve Başbakan Tomkin Şuareks, galaktik senatoda yaptığı konuşmada “ileri demokrasi derken bu kadar ileri dememiştik” şeklinde bir şaka yapıyor. Demokrasiyi sevdiğini ama bazen güçlerin tek elde toplanmasının daha iyi bir şey olduğunu açıklıyor. Tüm galaksiyi kucaklıyor.
* Adalet ve Astromekanik Bakanı Göktaş Bektaşoğlu, Harp Okulu mezunlarını direkt olarak cezaevine gönderecek yeni yasa tasarısının yıl sonuna dek Meclis’e geleceğini açıklıyor.
* Melih Gökçek’in üçüncü göbekten torunu Batur III Gökçek, Murat Karayalçın’dan kalan borçların yarılandığını duyurarak, Ankara halkına ekmek arası döner ve köpüklü Şoney ikram edecek. (Şoney önümüzdeki 30 yıl içinde gelenekselleşecek bir Anadolu içeceği)
* Yılmaz Özdil’in üçüncü göbekten torunu Kemal Özdil, AB’ye giremediğimiz yılları alt alta yazdığı köşesini yer darlığından ötürü bir haftalık yazı dizisi haline getiriyor.
* 2040’taki büyük depremin vurduğu İstanbul, 2075’teki daha da büyük depreme uzaydan görülecek dev cami projesiyle hazırlanıyor.
* ‘Ülke muhafazakârlaşıyor mu?’ tartışmaları yerini ‘peynir mi daha günah pekmez mi’ tartışmalarına bırakıyor.
* Türkiye sınır komşusu Brezilya’yla gergin günler yaşıyor. Brezilya’nın Suriye’nin yerine kurulan Kumanya’yı yıkan Moğolları haritadan silen İsveç’e karşı sinsice giriştiği işgal politikasını kınayan Dışişleri Bakanı Mercan Itırtürk, “E Ortadoğu karışık okey, ama oha artık!” açıklamasıyla Birleşmiş Milletler’e resmi başvuru yapıyor.
* ‘Muhteşem Yüzyıl’ 41. sezonunda final yaptıktan sonra başlayan Muhteşem Milenyum dizisi, Recep Tayyip Erdoğan iyi bir eş olduğu için selefi kadar uzun soluklu olmuyor ve yayın hayatını noktalıyor.
Fenerbahçe’de sular durulmuyor.
* İstanbul’un nüfusu 135 milyon. Sivaslı sayısı 96 milyon. Sivas’ın nüfusu 298.
* Hamile kadınlar ilkokula başlıyor. “Bunun çocuk gelişimi ve okula adaptasyon için en doğru şey olduğunu 20 yıldır bas bas bağırıyoruz” diyen Milli Eğitim Ve Astrofizik Bakanı Salim Cumabey biraz olsun sakinleşiyor.
* Acun Ilıcalı son projesi olan ‘Türkiye’nin Bunakları Can Çekişiyor’un yayına girdiğini göremeden 98 yaşında Hakk’ın rahmetine kavuşuyor.
* İstanbul Boğazı üzerindeki 38 köprü ‘çekme yaptığı için’ iki yaka birleşiyor, bunun üzerine İstanbul Yarımadası Marmara Denizi’ne doğru çökerek Manhattan Adası’na dönüşüyor. Yeni hedef: İstanbul’u İç Anadolu’nun Paris’i yapmak.

Haberin Devamı

* Ana muhalefet partisi RHCP, CHP’nin mirasçısı. İsmini 2000’lerin ünlü grubu Red Hot Chili Peppers’tan alan parti, neden böyle bir saçmalık yaptığını artık hatırlamıyor bile. 2080 genel seçimlerinde tek başına iktidar olmak için ne gerekiyorsa; onları yine eskisi gibi yapmıyor.

Haberin Devamı


* Ajda Pekkan’ın 1973’ten beri aslında 18 ayrı kişi olduğu anlaşılıyor. Son Ajda Pekkan olan Şeyma Batın, “Pişman değiliz” diye konuşuyor.

 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!