Türkiye hemen devreye girsin

Güncelleme Tarihi:

Türkiye hemen devreye girsin
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2002 02:03

Filistin halkı ile dayanışma için bölgeye gelen Saadet Partili ve ANAP milletvekilleriyle görüşen Filistinli yetkililer, ‘‘Durumumuz çok ciddi. Türkiye saldırıları durdurmak için hemen devreye girsin’’ talebinde bulundular.

Kudüs'ten sorumlu bakan Ziyad Ebu Ziyad, Türkiye'nin hem bölge ülkeleri, hem de batı ile yakın ilişkileri olduğuna dikkat çekerek, ‘‘İsrail, Türkiye ile ilişkilerine büyük önem veriyor. Türk halkının ve hükümetinin İsrail'e karşı baskılı bir politika izleyeceğini umuyoruz’’ dedi.

Ebu Ziyad, Başbakan Bülent Ecevit'in, ‘‘Filistin halkına soykırım yapılıyor’’ sözlerinden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, ‘‘Türk halkının manevi ve siyasi desteğine ihtiyacımız var. Geçmişte iki halk arasında bazı sorunlar yaşanmış olabilir. Ama biz birbirimize halen güçlü bağlarla bağlıyız’’ dedi.

Dün Filistinli sözcülerden Hannan Aşravi ve FKÖ'nün Kudüs sorumlusu Sarı Nuseydi ile görüşen heyet, bugün İsrailli yetkililerle yapacakları temaslarda Arafat ile görüşme isteklerini iletecekler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!