Türkiye hayalimdeki ülke

Güncelleme Tarihi:

Türkiye hayalimdeki ülke
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

Her yıl yayımlandığında olay olan Pirelli takviminin 1999 yılı temasını ‘‘Çağlar Boyunca Kadın’’ oluşturdu. 1900'lerden 1990'lara kadar uzanan zaman diliminde kadınların her 10 yılda bir nasıl değiştiğini gösteren takvimin çekimlerini ünlü fotoğrafçı Herb Ritts gerçekleştirdi. Takvimin yıldızı ise ünlü manken Laetitia Casta idi. Casta, bir gün Türkiye'ye mutlaka geleceğini söyledi.

Takvimde Herb Ritts'in objektifiyle 1910'ların, 1930'ların gizemli, dalgın bakışlı kadını 1990'larda dinamik bir kadına dönüşüyor. Zaten Madonna'dan Jack Nickholson'a sayısız ünlüyle çalışan, bugünlerde 90 kilonun üzerine çıkan Monica Lewinsky'yi Vanity Fair'e kapak yapan Herb Ritts'in en büyük yeteneği de kişilerin oyuncu tarafını ortaya çıkartmak.

Giysileriyle, duruşlarıyla, makyajlarıyla yaşadıkları dönemin yaşam tarzını, felsefesini yansıtan 12 kadını, Avrupa'nın en tanınmış mankenleri canlandırdı.

Bu ünlü mankenlerden en ünlüsü ise Laetitia Casta. Güzel manken, takvimde 1950'li yılların kadınını simgeleyen Marilyn Monroe'yu canlandırdı. Leititia Casta, Amerikan Rolling Stone Dergisi'nin kendisini ‘‘yılın en seksi kadını’’ seçmiş olmasına rağmen, son derece sade ve utangaç bir insan.

Pirelli takviminin sunulduğu resepsiyonda fotoğrafçı Herbert Ritts ile birlikte sahneye çağrılan 5 manken arasında da en çekingeni oydu. Diğerleri, siyah ve dekolte giysileriyle takvimdeki görüntülerine uygun seksi pozlar vermeye çalışırken, resepsiyon için fazlasıyla sade bir pantalon takım giymiş olan Korsikalı Laetitia Casta, kollarını birbirine kavuşturarak kendisine soru yöneltilmesini bekledi. Takvimdeki kızların aksine çıplak poz vermek istemeyen Laetitia, bu konuda sahnede şunları söyledi:

‘‘İnsan her şeyini ortaya dökmemeli, kendisine ait bir şeyler saklamalı. Ben de eve döndüğümde hâlâ kendime ait bir şeylerimin olduğunu düşünmek istiyorum...’’

Laetitia Casta'nın sahnede söylediği çıplaklıkla ilgili bu sözleri, bizim açımızdan şaşırtıcı değildi. Çünkü, beş dakika önce tesadüfen tuvalette karşılaştığımızda da aynı şeyleri söylemişti. Korsikalı güzel manken, son derece muhafazakar bir aileden geldiğini, 15 yaşında keşfedilmesine rağmen, ailesinin kendisine verdiği değerleri kaybetmek istemediğini belirtmiş, ‘‘Kadın olmaktan hoşlanıyorum, ama maçoluğa katlanamıyorum, yaptığım işin estetik olması gerek’’ demişti.

Laetitia Casta'nın Türkiye'den geldiğimizi öğrenince de çok heyecanlandı ve şunları söyledi:

‘‘Biliyorum Türkiye de Korsika gibi güzel bir ülke. Bir gün mutlaka ziyaret edeceğim hayalimdeki ülkelerden bir tanesi...’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!