Türkiye dün Soma’ydı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye dün Soma’ydı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2015 01:24

FACİANIN yıldönümünde, ölen madencilerin ailelerinin de katılımıyla Soma’da yürüyüş düzenlendi. ‘Katil AKP’, ‘Hükümet istifa’ sloganları atıldı.

Haberin Devamı

Baret takan madenci aileleri, üzerinde yakınlarının fotoğraflarının bulunduğu siyah tişörtler giydi. Yürüyüşün son bulduğu Beşyol Mevkii’ndeki Madenci Anıtı’na karanfiller bırakan grup 5 dakikalık oturma eylemi yaptı.

MADENDE ARBEDE

301 şehit madenciyi “maden ocağının girişine çiçek bırakarak” anmak isteyen DİSK, KESK heyetleri ve gazetecilerle, işletmede görev yapan özel güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. İçeri alınmayan grup daha sonra Kaymakam Mehmet Bahattin Atçı’dan alınan izinle maden sahasına girdi. Gruptakiler olayın başladığı saat olan 15.15’te şehitler için karanfil bıraktı.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde seçim sohbetinde, “Bu hadiseden sonra hükümet olarak çok yoğun çalışmalar yaptık. İş sağlığı ve güvenliğinde zaten çok ciddi tedbirler almıştık. Buna ilave birtakım tedbirler de getirdik” dedi.

TEKVANDOYA ARA

Muğla’nın Marmaris ilçesinde düzenlenen Türkiye Yıldızlar Tekvando Şampiyonası’nda, Soma’da 301 madencinin hayatını kaybettiği kazanın yıl dönümü nedeniyle saat 15.15’te maçlara ara verildi. Arada saygı duruşunda bulunulup dua okunması, ilçelerini temsilen 4 tekvandocu çocuğu duygulandırdı.

İstanbul Beyoğlu’nda DİSK, KESK, TMMOB veTürk Tabipleri Birliği öncülüğünde bini aşkın kişi, 301 madenci için anma yürüyüşü yaptı. Tünel’den Galatasaray’a yürüyen gruptakilerin ellerinde göçükte hayatını kaybeden işçilerin isimlerinin yer aldığı dövizler, kafalarında da işçi baretleri vardı. Ankara’da da Olgunlar Sokak’ta bulunan Madenci Anıtı önünde toplanan bir grup, Soma için eylem yaptı. Grup Yüksel Caddesi’ne kadar yürüdü.

HER YER SOMA

Çanakkale, Eskişehir, Antalya, Balıkesir, Kocaeli, Giresun, Manisa, Sivas, Şanlıurfa, Kırklareli, Şırnak, Adıyaman, Gümüşhane, Kastamonu, Adana, Zonguldak, İzmir, Hakkari, Trabzon ve birçok kentte ve Soma şehitleri yürüyüşlerle anıldı. Almanya’da da Türkler Soma’da ölenleri unutmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!