Türkiye-Avusturya İlişkilerinde Zamanda Yolculuk

Güncelleme Tarihi:

Türkiye-Avusturya İlişkilerinde Zamanda Yolculuk
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2007 19:41

“Türkiye-Avusturya İlişkilerinde Zamanda Yolculuk” sergisi, Dolmabahçe Sarayı'nda açıldı.

Haberin Devamı

Avusturya Lisesi mezunu fotoğrafçı-araştırmacı Bahattin Öztuncay'ın küratörlüğünde hazırlanan serginin açılışı, TBMM Milli Saraylar Daire Başkanı Cemal Öztaş ve Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Heidemaria Gürer'in de katıldığı törenle yapıldı.

Törende konuşan Büyükelçi Gürer, serginin düzenlenmesinde Avusturya Lisesi ve mezunlarının büyük katkısı bulunduğunu ifade ederek, lisenin, kurulduğu günden beri iki ülke arasındaki ilişkilere katkılar sağladığını kaydetti.
Gürer, serginin geçen yıl Avusturya'da düzenlendiğini anımsatarak, “Avusturya ile Türkiye arasındaki tarihi ve köklü ilişkileri en güzel şekilde yansıtan bu serginin Ankara'da da açılacağını ümit ediyorum” dedi.

10 Haziran 2007'ye kadar ziyarete açık kalacak “Türkiye Avusturya İlişkilerinde Zamanda Yolculuk” sergisinde, Avusturya kraliyet ailesinin 1869, 1884 ve 1918'de İstanbul'a yaptıkları gezilere ilişkin anı madalyalar ve fotoğraflar, 1. Dünya Savaşında “Türk-Avusturya Silah Arkadaşlığı”nı yansıtan rozet ve flamalar ile Avusturyalı şarkiyatçıların biyografilerine yer veriliyor.

Haberin Devamı

Avusturyalı ressam ve fotoğrafçıların İstanbul ile Osmanlı hanedanıyla ilgili eserlerinin bulunduğu sergide, Osmanlı padişahları Sultan Mehmed Reşad ve 2. Abdülhamid ile Atatürk'ün birer resmi de sergileniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!