Türkiye alev alev

Güncelleme Tarihi:

Türkiye alev alev
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2007 01:01

KOCAELİ’nin Karamürsel İlçesi’ne bağlı Dereköy ile İnebeyli Köyleri arasında dün saat 13.00’te orman yangını çıktı. Yangının Dereköy yakınlarındaki çöplük alanında başladığı ve Taşocağı mevkiindeki bozuk baltalık ormana, sıçradı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle yayıldı. Çam, meşe ağaçlarının yanı sıra makilikle örtülü alanda etkili olan yangına arazinin engebeli olması nedeniyle karadan müdahale edilemedi. Söndürme çalışmaları İstanbul’dan gelen 4 uçak ve 2 helikopterle sürdürüldü. İlbeyli ve Karaahmetli köyleri tedbir amacıyla boşaltıldı. Yangın gece saat 21.00 sıralarında kontrol altına alındı. Yangında 200 hektar ormanlık alan zarar gördü.

BALIKESİR’in Erdek Gedeve Mevkii yakınlarındaki ormanlık alanda, önceki gece yarısı 3 ayrı noktada aynı anda yangın çıktı. Bandırma Orman İşletme Müdürü Arif Sarı, "Aynı anda, aynı saatte çıkması, sabotaj ihtimalini artırıyor. İlk belirlemelere göre 8 hektar fıstıkçamı yandı" dedi. Gönen İlçesi Hacıvelioba Köyü yakınlarındaki ağaçlandırma sahasında çıkan yangın dün akşam kontrol altına alındı. 5 hektarlık çamlık alan tahrip oldu.

ANTALYA’nın Manavgat İlçesi’nde 3 tarla evini, manken Tuğba Özay’ın çiftliğinin bir bölümünü ve Algida Firması’nın dondurma deposunu kül eden yangın dün sabah kontrol altına alındı. Yangında 200’ü kızılçam, 150’si de tarım alanı olmak üzere 350 hektar kül oldu. Alanya Kuşyuvası Mevkii’nde de dün orman yangını çıktı. 2 hektar fıstıkçamı ve karaçam yandı.

DENİZLİ’de Tavas İlçesi’nin Sarıabat Köyü’nde üç Acıpayam ve Bekilli ilçelerinde de yangınlarda üç hektar zarar gördü. Mersin’in Tarsus İlçesi’nde Kuşçular Köyü’ne bağlı Belemedik Mevkii’ndeki kızılçam ormanlık alanında yangın çıktı. Yangın 3 hektarlık alanda etkili olmaya devam ettiği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!