Türkiye AB üyesi olamayacak

Güncelleme Tarihi:

Türkiye AB üyesi olamayacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2014 16:48

Ünlü turizmci Vural Öger, Türkiye’nin günden güne Avrupa değerlerinden uzaklaştığını söyledi.

Haberin Devamı

Vural Öger, Welt gazetesiyle yaptığı söyleşide Başbakan Erdoğan’ı eleştirip, Türkiye’de toplumsal bölünmenin arttığını ifade etti. Öger, ”ikiye bölünen toplumun bir bölümünü Batı yanlısı, diğer bölümünü tutucu dinci kesim oluşturuyor ve Erdoğan’ın partisinin yüzde 45 oyu da bu kesimden geliyor. AKP seçmenlerinin yüzde 95’i için yolsuzluk iddiaları bir rol oynamıyor” dedi.

2004-2009 yılları arasında Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) Avrupa milletvekilliği de yapan Öger, ”Bu durum Türkiye ile Almanya arasındaki ekonomik ilişkileri olumsuz olarak etkilemiyor. Bugün Almanya’nın Türkiye ile dış ticareti, Japonya ile olandan daha fazladır. Seçimlerden sonra İstanbul Borsası’nda olumlu etkiler gözlendi ve Türk lirası tekrar değer kazanmaya başladı“ dedi.

Haberin Devamı

BORÇ YÜKSELDİ
72 yaşındaki Vural Öger, Erdoğan ile ilgili değerlendirmesinde ”Sıra dışı bir hitap kabiliyeti var ve toplumları arkasından getirmeyi biliyor. Onu seçen yüzde 45’i kendine iyice bağlamak istiyor ve böyece gücünü koruyacağını biliyor“ dedi.

Türk halkının günden güne satın almaya yöneltilip, daha fazla borçlandırıldığına değinen Öger ”2002 yılında halkın borcu altı trilyon lira iken bugün bu rakam 333 Trilyona yükseldi“ dedi.

Gezi olaylarına da değinen Vural Öger “Yaklaşık bir yıldan beri Türk politikası günden güne Avrupa değerlerinden uzaklaşıyor. Bu, genç neslin Taksim’deki olaylarıyla başladı. Şiddet oranı Avrupa standartlarına uymuyor ve hukukun bağımsızlığı şüpheli. Türkiye’nin ciddi demokratik adımlar atmadığı sürece önümüzdeki zaman içerisinde AB üyesi olabileceğini sanmıyorum“ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!