Türkistan sofrası

Güncelleme Tarihi:

Türkistan sofrası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2012 00:00

KAYSERİ’ye 1964 yılında gelen ve Kocasinan ilçesi Ahmet Yesevi mahallesine yerleşen Doğu Türkistanlılar, dernek binasında bir araya gelerek bayramlaştı.

Haberin Devamı

Yöresel Türkistan yemeklerinin ikram edildiği bayramlaşmada bir konuşma yapan Doğu Türkistanlılar Dernek Başkanı Seyit Tümtürk, tüm Müslümanların Ramazan bayramlarını kutladı. Konuklara yer sofrasında çoğunluğu Doğu Türkistan’a özgü 21 çeşit yiyecek ikram edildi. Görsel bir şölen sunan sofrada şu yiyecekler ikram edildi: Zamza(Büyük yuvarlak kraker), Tokaç (Ekmek), Nöbet şekeri (Arındırılmış şeker), Yağsamsu (Kıymalı Lahmacunun kalını), Yöresel ekmek, Yaprak sarması, Üzüm suyu, Nokul (İçi üzümlü aperatif), Lokum, Gofret, Kete, Nişalla (Kurabiye), Çerez (Kuruyemiş), Lagman (Spagetti), Şapulak (Tatlı), Yapunga (İçli kete), Kuru pasta, Samsu (Küçük kıymalı pasta), Kuymak (Yufka ekmeğinin ortası kıymalı), Misafir şekeri.      

 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!