Türkan Şoray, ödülünü aldı

Güncelleme Tarihi:

Türkan Şoray, ödülünü aldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

TÜRK sinemasının sultanı Türkan Şoray, önceki akşam başlayan Roma Film Festivali'nin açılış gecesinde, İtalyan sinemasının ünlü yönetmeni Mario Monicelli'nin elinden, festivalin Büyük Ödül'ünü aldı.

İtalyan sinemasının bir dönemine imzasını atan aktör Alberto Sordive aktris Monica Vitti ile yönetmen Mario Monicelli'nin yanı sıra birçok ünlü ismin bulunduğu geceye, Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Necati Utkan da katıldı. Ödülünü alırken oldukça heyecanlanan Türkan Şoray, ‘‘Böyle bir ödüle layık görüldüğüm için çok memnun oldum’’ dedi.

Ödülü veren Mario Monicelli ise, ‘‘Siz, bu zamana kadar 200 film yapmışsınız. Ben ise, 60 film yaptım. Sizin kadar şanslı olamadım’’ diye konuştu.

Bu yıl ana teması Mizah ve Gerçekçilik olarak belirlenen festivalin açılışında ilk olarak, yönetmen Monicelli ile İtalyan sineması hakkında yapılan bir röportaj izlenirken, ödül töreninden sonra, İtalyan sinemasının başyapıtlarından I soliti Ignoti adlı film gösterildi. 16 Aralık'a kadar devam edecek olan festival süresince, dünya sinemasından birçok film gösterilecek. Kasaba, Masumiyet, Akrebin Yolculuğu, Selvi Boylum Al Yazmalım, Mine ve Yılanı Öldürseler ise festivalde Türk sinemasını temsil eden filmler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!