Türk Silahlı Kuvvetleri İzin Yönetmeliğinde değişiklik

Güncelleme Tarihi:

Türk Silahlı Kuvvetleri İzin Yönetmeliğinde değişiklik
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2014 11:05

Türk Silahlı Kuvvetleri İzin Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Haberin Devamı

Buna göre, 28 Ocak 1991 tarihli ve Resmi Gazete'de yayımlanan Türk Silahlı Kuvvetleri İzin Yönetmeliği'nin 4. maddesinin birinci fıkrasının sonuna bazı bentler eklendi. Subay, astsubay ve uzman jandarmalara hafta sonu, yılbaşı, ulusal, resmi ve dini bayramlara ilişkin tatillerde talepleri üzerine hizmet ve görevi aksatmamak ve bu Yönetmelik'te belirtilen yıllık planlı izinlerle birleştirilecek şekilde kullanmamak kaydıyla garnizon görev şartları ve bu Yönetmeliğin 5. maddesinin birinci fıkrasının dokuzuncu bendinde belirtilen oranlar da dikkate alınmak suretiyle garnizon terk izni verilebilecek. Garnizon terk izin süresi yıllık izinden mahsup edilmeyecek.

Süren yargılamalar ve soruşturmalar nedeniyle savcılığa veya mahkemeye şüpheli, sanık, tanık, mağdur ve bilirkişi olarak adli makamlarca çağrılan asker kişilere çağrıya esas süre ve yol süresi göz önüne alınarak izin verilecek. Verilen izin süresi kanuni izinden mahsup edilmeyecek.

Haberin Devamı

4 GÜNE KADAR YOL İZNİ

Aynı Yönetmeliğin 5. maddesinin birinci fıkrasının beşinci bendinde yapılan değişiklik uyarınca yıllık planlı izine giden personele takvim yılında bir defa olmak üzere intikal aracına bağlı olarak, fiilen yolda geçecek süreler göz önüne alınarak, izin vermeye yetkili makam tarafından 4 güne kadar yol izni verilecek. Belgeye dayanan gecikmeler dikkate alınacak.

Yönetmeliğin 10. maddesinin birinci ve üçüncü fıkrasında da yapılan değişikliklere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri personeline sene içindeki mazeretlerini karşılamak üzere yol dahil (15) gün süre ile mazeret izni verilecek. Yıllık planlı iznin değişiklik gerektirecek haklı sebeplerin vuku hariç planlandığı tarihte kullanılması esas olacak. Personelin mazeretine istinaden izin talebinde bulunması durumunda öncelikli olarak yıllık mazeret izni kullandırılacak.

Bu iznin; tabur, müstakil bölük (Batarya) komutanları ve muadili kurum amirleri bir defada (dört) güne kadarını, alay, bağımsız tabur komutanları ve muadili karargah ve kurum amirleri ile daha üst amirler bir defada hepsini verebilecek.

Mesai saatleri içinde ihtiyaçlarını karşılamaları için personele birinci sicil amirleri tarafından kısa süreli izin verilebilecek. Ancak her ne sebeple olursa olsun mesai saatlerinin tamamını kapsayan veya daha uzun süreli izinler yıllık mazeret izninden mahsup edilecek. Yıllık mazeret izinlerinde yolda geçecek müddet izinden sayılacak.

ÖĞRENİM GÖREN MENSUPLARA BÖLÜMLER HALİNDE İZİN VERİLECEK

Haberin Devamı

Aynı Yönetmeliğin 11. maddesinin birinci fıkrasının dördüncü bendi şöyle değiştirildi:
"Türk Silahlı Kuvvetlerinde gerekli uzmanlık dallarında ve ihtiyaç duyulan branşlarda yurt içinde öğrenim için general ve amirallere Genelkurmay Başkanlığınca; TSK Personel Kanunu kapsamına giren diğer personelden, Genelkurmay Başkanlığına bağlı olanlara Genelkurmay Başkanlığınca, Milli Savunma Bakanlığına bağlı olanlara Milli Savunma Bakanlığınca, kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı olanlara ise kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığınca, özlük hakları saklı kalmak şartıyla, öğrenim süresi kadar veya eğitim öğretim programının özelliğine göre ve programın safhaları dikkate alınarak ihtiyaç duyulan sürelerde bölümler halinde izin verilebilir."
Aynı fıkraya eklenen beşinci bent de ise şu ifadeler yer aldı:
"Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelikte, kendisine Engelli Sağlık Kurulu Raporu düzenleme yetkisi verilmiş, sağlık kuruluşlarından alacakları engelli sağlık kurulu raporu ile en az yüzde 70 oranında engelli ya da süreğen hastalığı olan çocuğunun (çocuğun evli olması durumunda eşinin de en az yüzde 70 oranında engelli olması kaydıyla) hastalanması halinde hastalık raporuna dayalı olarak ana veya babadan sadece biri tarafından kullanılması kaydıyla bir yıl içinde toptan veya bölümler halinde on güne kadar mazeret izni verilir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!