Türk Sarrazin mi

Güncelleme Tarihi:

Türk Sarrazin mi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2014 12:46

Kediyi polisiye roman yaptığı Felidae adlı romanıyla üne kavuşan ve kitapları satış rekorları kıran Akif Pirinçci'nin yeni kitabı günde 4 bin satıyor.

Haberin Devamı

Pirinçci'nin yeni romanı Deutschland von Sinnen (Almanya Çıldırdı) eşcinselleri, işsiz gençleri, uyumsuz göçmenleri hedef alıyor.

Hayvanları çağdaş polisiye roman kahramanı yapan Akif Pirinçci'nin yeni çıkan kitabı sadece satış rekoru kırmadı, aynı zamanda yoğun tartışma yarattı. Deutschland von Sinnen (Almanya Çıldırdı) adlı romanı Amazon internet satışında ilk sıralarda ve günde 4 bin satıyor. Ama kitap eleştirmenleri Akif Pirinçci'nin yeni kitabını bir nevi Thilo Sarrazin tarzı olarak yorumluyor. Kitapta Almanya'ya duyduğu sevgiyi anlatan Pirinçci, bu ülkeyi cennet olarak görüyor. Ama eşcinselleri, işsiz gençleri hedef alıyor ve bu tür yaşama hoşgörü gösterilmesine eleştirel yaklaşıyor.

Haberin Devamı

ALMANDAN DAHA ALMAN

Ailesi 50 yıl önce Almanya'ya gelen ve fakirlik içinde büyüyen, kitaplarından büyük paralar kazanarak, Bonn'da bir villada yaşayan Akif Pirinçci fakirliğin ne demek olduğunu çok iyi bildiğini söylüyor. Kitabına Almanya'ya duyduğu derin sevgiyle başlayan Akif Pirinçci, Bild am Sonntag gazetesine “Bir Almandan daha fazla Almanım” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!