Güncelleme Tarihi:
9 ayrı firmanın ürettiği 20'ye yakın şarabın Londra'nın ünlü Sofra restoranda yapılan tanıtımı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Taste of Anatolia dergisinin organizasyonu ve Sofra restoranlar zincirinin sponsorluğunda gerçekleşti.
Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Yiğit Alpogan, Londra Başkonsolosu Bahadır Kaleli ve kalabalık bir davetli topluluğunun da katıldığı tanıtımda, aralarında yazarlar, şefler ve şarap uzmanlarının bulunduğu 50'yi aşkın kişi bir masa etrafında oturtuldu ve Türk şarapları üreticilerinin yaptıkları kısa sunuş konuşmaları eşliğinde söz konusu kişilere tattırıldı.
Şarap tadım seansı sırasında tadım gerçekleştiren uzmanlardan şaraplar hakkında tek tek yazılı yorumda bulunmaları da istendi.
Büyülübağ, Corvus, Doluca, Gestin, Kavalıdere, Melen, Mey, Pamukkale ve Sevilen gibi markaların üretimlerinin ikram edildiği tanıtımda sözkonusu firmaların temsilcileri de birer konuşma yaptı.
Büyülübağ adına Alp Törüner, Corvus adına Reşit solay, Doluca adına Sibel Kutman, Gestin adına İnci Özay, Kavaklıdere adına Ali Başman, Kayra adına Bülent Özfırat, Sevilen adına Enis Güner ve Melen adına Osman Tokat konuşmalar yaparak üretimlerini tanıttı.
Taste of Anatolia dergisi adına konuşan şarap editörü Andrew Catchpole de Türk şarap üretiminin geldiği nokta ve başarıları konusunda konuklara bilgi verdi.
Daha sonra düzenlenen kokteylde de konuklara tanıtılan Türk şaraplarından ikram edildi.