Türk Polis Teşkilatının 162. Kuruluş Yıldönümünde 'Milenyum Polisi' defilesi

Güncelleme Tarihi:

Türk Polis Teşkilatının 162. Kuruluş Yıldönümünde Milenyum Polisi defilesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2007 03:26

Türk Polis Teşkilatının 162. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında, polis balosu ve “Milenyum Polisi” defilesi düzenlendi.

Modacı Faruk Saraç'ın hazırladığı ve Çırağan Sarayı'nda düzenlenen defileye katılan davetliler, İstanbul Valisi Muammer Güler ile eşi Neval Güler ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile eşi Hülya Cerrah tarafından karşılandı.

Gecede, geçen yıl düzenlenen “Geçmişten Günümüze Polis” konulu defileden görüntülerin aktarılmasının ardından, bir başkomiserin şehit edilmesini konu alan dramatik kısa film gösterimi yapıldı.

Ardından başlayan defilede, genel hizmet, trafik, çevik kuvvet ve havaalanı polisleri için hazırlanan üniforma takımları, şapka, kep, triko, mont, kaban, gömlek, pantolon ve yeleklerden oluşan yaklaşık 600 parçalık koleksiyon, yazlık ve kışlık gruplar halinde sunuldu.

Defilenin ardından Emniyet Müdürü Cerrah, modacı Faruk Saraç'a sürpriz yaparak, üzerinde Saraç'ın babasının resmi olan bir plaket hediye etti.

Duygulanan Saraç, mesleğinde 25. yılı olduğunu ifade etti. Saraç, bu çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti.
Cerrah, ayrıca kıyafetleri sunan mankenlere ve emeği geçenlere de teşekkürlerini iletti.

Ardından, sirenler ve minyatür polis aracı, motosikletli polis ve panzer dekorları eşliğinde sahneye getirilen 162. yıl pastası, Vali Güler, eşi Neval Güler, Emniyet Müdürü Cerrah, eşi Hülya Cerrah ve modacı Saraç tarafından kesildi.
Defilede, aralarında Tuğba Özay, Çağla Şikel ve Atilla Saral'ın da bulunduğu tanınmış mankenler podyuma çıktı.
Defile öncesinde davetlilere, yapılacak değerlendirmeye ışık tutması için beğendikleri kreasyonları işaretlemeleri istenen akış listeleri dağıtıldı. Defilenin ardından, işaretlenen listeler davetlilerden toplandı.

-SORULAR-

Gecede gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Güler, İstanbul polisinin başarılı olduğunu dile getirerek, kentte devletin tüm kurumlarının güçlü bir işbirliği içinde görev yaptığını vurguladı.
Güler, terör konusuna ilişkin bir soru üzerine de bunların istihbarat ve terörle mücadele birimlerinin genel görevleri arasında olduğunu ifade etti.

Birlik ve beraberliği bozmak için, ülke ve milletiyle bölünmez bütünlüğe yönelik hareketler bulunduğunu ve bunların yıllardan beri mücadelesi yapılan konular olduğunu ifade eden Güler, bunlara karşı mücadele verildiğini kaydetti. Güler, barış havarileri görünenlerin asıl niyetlerini ortaya koyması bakımından da bunun son derece ilginç olduğunu dile getirerek, Türk milletinin bunun yorumunu yaptığını ifade etti.

1. Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Tuncer de vefakar ve fedakar polisle ilgili gurur duymaktan öteye söyleyecek bir şey olmadığını dile getirdi.

-EMNİYET MÜDÜRÜ CERRAH-

Emniyet Müdürü Cerrah ise Faruk Saraç'ın kendisini bu konuda yetiştirmiş önemli bir kişi olduğunu dile getirdi. Saraç'ın geçen yıl eski polis kıyafetlerini hazırlayıp sergilediğini hatırlatan Cerrah, “Milenyum yılında polis kıyafeti nasıl olsun?” diye kendisine sorduklarında, defilede yer alan kıyafetleri hazırladığını ifade etti.
Kendisinin de kıyafetleri defile öncesinde görmediğini belirten Cerrah, kıyafet seçiminde izleyicilerin görüşünün de Emniyet Genel Müdürlüğüne iletileceğini dile getirdi.

Defilede sunulan kıyafetleri renk ve şekil açısından çok beğendiğini ifade eden Cerrah, modacı Saraç'a teşekkürlerini iletti.

Kıyafet seçiminde salondaki davetlilerin işaretledikleri tercihlerin de kendilerine yardımcı olacağını anlatan Cerrah, son kararı yetkililerin vereceğini, bakanlığın değerlendirmeyi yapacağını ifade etti.
Cerrah, kıyafetlere ilişkin hazırlanan CD'lerin İstanbul'daki polis birimlerinin yanı sıra diğer illere de gönderileceğini belirtti.

Şarkıcı İbrahim Tatlıses de polis teşkilatının kuruluş yıl dönümüne ilişkin soru üzerine, “Biz uyurken onlar bizim bekçiliğimizi yapıyorlar. Bizi soymasınlar, gasp etmesinler diye yolumuzu bekliyorlar. Onlar için yapılan her şey büyük bir keyif ve şereftir. Onların yanında olmak şereftir, onurdur” dedi.

Geceye, 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın eşi Semra Özal, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Hasan Özdemir, Necdet Menzir, Hayri Kozakçıoğlu, Nevzat Ayaz, Uğur Dündar, cumhuriyet savcıları, il emniyet müdür yardımcıları, yabancı misyon şefleri, Orhan Gencebay, Adnan Şenses, İbrahim Tatlıses, Metin Akpınar, Yıldız Tilbe, Süheyl Uygur ve Rasim Öztekin'in de aralarında bulunduğu sanat dünyasının tanınmış isimleri katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!