Türk mantısı ABD pazarına da girdi

Güncelleme Tarihi:

Türk mantısı ABD pazarına da girdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2007 00:00

BURSA’da dondurulmuş gıda sektöründe faaliyet gösteren, Ruslara çilekli, Avrupalılar’a ise peynirli mantıyı sevdiren Er Gıda, geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan mantı ve tulumba tatlısını ABD pazarına da soktu. Firma, 2007 yılının ilk 6 ayında 550 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde 1997 yılında faaliyete başlayan Er Gıda, dondurulmuş börek ve kuru baklava üretimiyle giriş yaptığı gıda sektöründe, ürün çeşitliliğini giderek artırdı. Milföy hamuru ve Arnavut böreği ile ürün çeşitliliğini zenginleştiren Er Gıda, geleneksel Türk yemeği olan mantıyı da Avrupa ve Rusya pazarının ardından şimdi de ABD pazarına soktu. Müşterilerden gelen farklı talepleri değerlendirdiklerini belirten Er Gıda Genel Müdürü Cem Ozan Onur, her ülkenin kendi damak zevkine göre üretim yaptıklarını söyledi. Başta Hollanda olmak üzere Danimarka, İngiltere, Fransa ve Belçika gibi bir çok Avrupa ülkesine mantı ihraç ettiklerini dile getiren Onur, "Avrupalılar özellikle peynirli, ıspanaklı, karidesli ve balkabaklı mantıyı tercih ediyor. Birçok market zincirleri ve bayilikler aracılığıyla kendi markamızı Avrupa pazarında satıyoruz. Günlük 20 ton, aylık ise 500 ton mantı üretimi yapıyoruz. Bunun ise yaklaşık 300 tonunu dış pazara satıyoruz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!