Türk kaçakçılar bin yıllık yasağı deldi

Güncelleme Tarihi:

Türk kaçakçılar bin yıllık yasağı deldi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2008 11:09

Sonunda bu da oldu; Türk insan kaçakçıları, bin yıllık yasağı delip, “dişi sineğin bile alınmadığı” Yunan adasına, dört Moldovalı kadın indirdiler.

Haberin Devamı

Ege’deki Aynaros Adası, Ortodoks Hıristiyanlığın en kutsal yerlerinden biri olarak kabul ediliyor. Ada’da, en ünlüsü Athos Dağı Manastırı olan 20 kadar manastır bulunuyor. Ada’ya kadınların girmesi ise yaklaşık bin yıldır yasak. Üstelik bu yasak, Ada’nın bağlı olduğu Yunanistan’ın yasalarına bile girmiş durumda.

Zeynep Gürcanlı YAZIYOR

Ancak bin yıllık yasak, geçen hafta sonu Türk insan kaçakçıları tarafından fiilen delindi. İnsan kaçakçıları, Türkiye üzerinden Avrupa’ya yasadışı yollardan girmek isteyen dört Moldovalı kadını, Aynaros adasına pazar geceyarısı çıkardılar.

Tabii, yaşları 27 ila 32 arasında değişen dört Moldovalı kadın, bin yıldır dişi hayvanların bile sokulmadığı Ada’da hemen dikkat çektiler. Manastırdaki keşişler birkaç saat içinde kadınları fark edip, derhal Yunan polisine haber verdi.

Haberin Devamı

Kadınlar, hem polisten, hem de keşişlerden, “Burasının kadınlara yasak olduğunu bilmiyorduk” diyerek özür dilediler. Keşişler, kadınların “kaçakçı mağduru” olduklarına karar verip, affettiler.     

Yunan yasalarına göre, Aynaros’a giren kadınlar, “Ortodoks Hıristiyanlığın ruhani merkezlerinden birini ihlal ettikleri” gerekçesiyle, iki yıla kadar hapisle yargılanıyorlar. Ancak keşişlerin “kadınları affettiklerini” söylemeleri nedeniyle Moldovalı kadınlar yargılanmayacak.

Kadınlar, polis tarafından Aynaros’tan çıkarılarak, geldikleri Türkiye’ye iade edilmek için işlemleri başlatılmak üzere, kadınların girmesinin yasak olmadığı diğer Yunan adalarına götürüldüler.  

Konu, iade işlemleri için Türk makamlarına da Yunan polisi tarafından resmen bildirildi. Şimdi Türk ve Yunan gümrük görevlileri, kadınların iadesi için işlemleri sürdürüyorlar. Kadınlar, tüm işlemler sonuçlanınca, Moldova’ya geri gönderilecekler.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!