Türk kâşife ABD’de liyakat madalyası

Güncelleme Tarihi:

Türk kâşife ABD’de liyakat madalyası
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2013 00:00

Erden Eruç’un Hint Okyanusu’nda TCG Gaziantep savaş gemisinde görevli Mehmetçikler’le birlikte çektirdiği fotoğraf www.marjinal.com.tr sitesinde yer aldı.

Haberin Devamı

Sadece kas gücüyle kürek çekerek 3 okyanusu, 5 yıl 11 günde tek başına geçen Türk maceraperest Erden Eruç (50), ABD’deki “Kâşifler Kulübü” (The Explorers Club) tarafından “Liyakat Madalyası” ile onurlandırıldı.

GUINNESS’E GİRDİ
Eruç, New York’taki Waldorf Astoria otelinde düzenlenen Kâşifler Kulübü’nün 109’uncu geleneksel balosunda, madalyasını, Mariana çukuruna inen Avatar filminin yönetmeni James Cameron, dünya yörüngesinde turlayan ilk astonotlar John Glenn, Scott Carpenter ve Amerikalı mağara kâşifi Chris Nicola ile birlikte aldı.  Ödül sonrası Hürriyet’e konuşan Eruç, “Bu ödül gençlerimize ilham kaynağı olsun. Başkalarının belgesellerini izlemekten usandık.  İlkleri biz de gerçekleştirebiliriz. Benim burada olmam, bu işleri Türklerin de gerçekleştirebileceğinin ispatıdır” dedi. Eruç, sponsorları da yaşamlarını dünyayı keşfetmeye adamış gençlere destek vermeye çağırdı. 876 gününü denizde geçiren Eruç, Avustralya’dan Afrika’ya buradan da Venezuela’ya kürek çekti. Eruç, Büyük Okyanus’ta teknesinde geçirdiği 312 gün ile denizde tek başına en uzun süre kalan kürekçi olarak, Guinness Dünya Rekoru’nun da sahibi oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!