Türk gençlerine ödül

Güncelleme Tarihi:

Türk gençlerine ödül
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2007 15:25

Haberin Devamı

 ALMANYA'nın Hamburg kentinde Stern dergisi, Elektrik Kurumu Vattenfall ve Eğitim Senatörlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen "Öğrenciler Deney Yapıyor" başlıklı Öğrenci Bilim Yarışması'nda Türk gençleri de dereceye girdiler. Yüzlerce öğrencinin fen dallarında çeşitli deney ve buluşlarla katıldığı yarışmada dereceye girenlere Hamburg Eğitim Senatörü Alexandra Dinges-Dierig ve Vattenfall Müdürü Günther Kwaschnik ödüllerini verdi.

ÜÇÜNCÜ OLANLAR

Dereceye giren öğrenciler arasında bulunan Altona Lisesi Allee Okulu öğrencileri Betül Tanrıkulu (14) ve Lisan Yaren (13), kimya dalındaki renk maddeleri üzerine yaptıkları çalışmalarıyla kategorilerinde üçüncülük ödülünü kazandılar. Yine kimya dalında Matthias-Claudius Lisesi öğrencisi Cemre Cankaya (12), arkadaşı Oskar Leuschner (11) ile yaptığı kalemlerdeki renk maddeleri çalışmasıyla yaş grubunda üçüncü oldular.

Haberin Devamı

Altona Lisesi Allee öğrencileri Ömer Faruk Tuzcu (13) ve Kerem Saka (13) okul arkadaşları Paul Übele (13) ile biyoloji dalında

/images/100/0x0/55ea132bf018fbb8f869c2e1
çekirgelerin yaşamıyla ilgili çalışmalarıyla üçüncülük ödülü, fizik dalında ise Marienthal Lisesi öğrencisi Rutkay Küpelikılıç (13) mansiyon ödülüne layık görüldüler.

 TÜRK ÇOCUKLARA ÖDÜL

 Altona Lisesi Allee öğrencileri Paul Übele, Ömer Faruk Tuzcu ve Kerem Saka’a üçüncülük ödülünü Vattenfall Müdürü Günther Kwaschnik verdi.

OKUL ARKADAŞLARI

Betül Tanrıkulu ve Lisa Yaren, kendilerini ödüle alan okul arkadaşları Ömer Faruk Tuzcu ve Kerem Saka ile görülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!