Türk Dışişleri'nden İsrail'e tepki

Güncelleme Tarihi:

Türk Dışişlerinden İsraile tepki
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2012 00:00

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Filistin topraklarında sürdürdüğü tüm yerleşim faaliyetlerinin uluslararası hukukun ihlali olduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in, işgal altındaki Filistin topraklarında yürüttüğü yerleşim faaliyetlerine yenilerini eklediği belirtilerek, İsrail'in Doğu Kudüs'teki "Nof Zion" ve "Givat Zeev" yerleşimlerinde çok sayıda ilave birim inşa edilmesi için ihale açmasının ve Batı Şeria'da bulunan "Rehalim, Bruchin ve Sansana" ileri mevki yerleşimlerinin İsrail mevzuatı bağlamında "meşrulaştırılmasının" şiddetle kınandığı kaydedildi.

Açıklamada, "İsrail'in Filistin topraklarında sürdürdüğü tüm yerleşim faaliyetleri uluslararası hukukun ihlalidir. Yerleşimlere İsrail yasaları çerçevesinde meşruiyet kazandırma çabaları bu gerçeği değiştirmemektedir" denildi.

İsrail'in ısrarla ve dünya kamuoyunun tepkilerini umursamadan sürdürdüğü yerleşim faaliyetleriyle barış sürecinin canlandırılmasını engellediği ve iki devletli çözüm vizyonunu ciddi biçimde tehlikeye attığı belirtilen açıklamada, "Bu çerçevede, uluslararası toplum yerleşimlerin kabul edilmeyeceğini vurgulamaya devam etmelidir. İsrail'i Ortadoğu'da kalıcı barış konusunda uluslararası hukuktan kaynaklanan sorumluluklarını yerine getirmeye ve barış zeminini tahrip eden tüm faaliyetlerine bir an evvel son vermeye davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!