Türk bilim adamının başarısı

Güncelleme Tarihi:

Türk bilim adamının başarısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2004 16:20

Osmangazi Üniversitesi (OGÜ) Fen- Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vural Bütün, Türkiye Bilimler Akademisi'nin 2004 yılı Seçkin Genç Bilimci ödülünü kazandı.

Haberin Devamı

OGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Macit Yaman, düzenlediği basın toplantısında, üniversitenin bilimsel çalışmalara büyük destek ve önem verdiğini belirterek, her yıl artan bilimsel yayınlara ek olarak öğretim üyelerinin de bilimsel başarılar elde ettiğini söyledi.

Doç. Dr. Vural Bütün'ün Türkiye Bilimler Akademisi 2004 yılı Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı kapsamında, Seçkin Genç Bilimci Ödülü'nü alarak Bilim Bursu kazandığını ifade eden Yaman, şöyle konuştu:

“Bütün, ayrıca 2004 yılı TÜBİTAK Teşvik ve TÜBİTAK-TWAS ödüllerini de almıştır. İtalya'nın Trieste kentinde bulunan Uluslararası Teorik Fizik Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Üçüncü Dünya Bilimler Akademisi (TWAS), Temel Bilimler Ödülleri adı altında, gelişmekte olan ülkelerde çalışan bilim adamları tarafından ortaya konulan üstün nitelikteki başarılı bilimsel çalışmaları desteklemek için ödüller vermektedir. Doç Dr. Vural Bütün, polimer kimyası alanında yaptığı çalışmalardan dolayı TWAS ödülünü kazandı.”

Haberin Devamı

Yaman, Vural Bütün'ün OGÜ'de tam donanımlı bir polimer araştırma laboratuvarının kurulmasını sağladığını belirterek, Bütün'ün, halen OGÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonu tarafından desteklenen iki önemli projeyi yürüttüğünü bildirdi.

"TÜRKİYE BİLİMSEL ARAŞTIRMA SIRALAMASINDA ÇAĞIN GERİSİNDE"

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cafer Marangoz, Türkiye'nin bilimsel araştırma ve nitelikli yayın sıralamasında çağın gerisinde kaldığını söyledi.

Prof. Dr. Marangoz, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin dünya bilimine katkısı bakımından 37. sırada, yılda tescil edilen patent sayısı bakımından da 50. sırada yer aldığını belirtti.

Yapılan bilimsel çalışmaların gelişmişlik açısından çok yetersiz olduğunu kaydeden Prof. Dr. Marangoz, şöyle konuştu:

“Üniversitelerde ortalama 6 öğretim üyesinden 1'i uluslararası seviyede yayın yapabiliyor. Bu sayının en az yarısı bu başarıyı yakalamalı. Türkiye'nin kalkınması ve gelişmişlik sıralamasında ilk sıralarda yer alması bilimsel çalışmalarla doğru orantılıdır. Türkiye, bilimsel araştırma ve nitelikli yayın sıralamasında çağın gerisinde kalmıştır.”

Haberin Devamı

Marangoz, üniversitelerin bilimsel çalışma ve araştırmalara öncelik vermesi gerektiğini de kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!