Turizm sezonu ’dava’ gerginliğiyle açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Turizm sezonu ’dava’ gerginliğiyle açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2008 00:00

Geçen yıl iyi bir sezon geçirmelerine karşın erken seçim nedeniyle zor bir yaz ayı yaşayan turizmcilere, bu kez de rezervasyon başlangıç döneminde AKP’ye kapatma davasının gündeme gelmesi zor günler yaşatacak.

Erken Rezervasyon Kampanyası’nı tanıtmak için düzenlenen toplantıda konuşan Jolly Tur’un Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, AKP’ye kapatma davası açılmasını değerlendirerek, "Bu tip şeyler ilk olarak turizmi etkiler. Piyasalar genel olarak bu olayın etkisinde. Turizm sektörü çok ciddi şekilde siyasi gelişmelerden etkileniyor. Her sektör gibi bizde bekleyip göreceğiz" dedi.

YABANCILAR İZLİYOR: Geçen yıl da seçimlerin geç açıklanması nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını hatırlatan Vardar, "Bu yeni gelişmenin de sonuçlarını bekleyip göreceğiz. Tabii ki, B planımız da var. Siyasal gelişmeleri yurtdışındaki tur operatörleri de takip ediyor. Bazıları böyle durumlarda operasyonlarını başka ülkelere kaydırıyorlar. Türk operatörler ise, operasyonlarına devam ediyor" diye konuştu.

ALMANLARDA YÜZDE 18 ARTIŞ: Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan ise, erken rezervasyon yaptırmanın avantajlarını anlatarak, bu yıl Türkiye’ye gelecek Alman turist sayısında erken rezervasyon döneminde yüzde 18 artış olduğunu, bu artışın yıl genelinde yüzde 10 seviyesinde seyredeceğini kaydetti. Geçen yıl Rus pazarında yaşanan artışın bu yıl da devam edeceğini aktaran Erkan, Türk tatilciler için yer sıkıntısı olabileceğini vurguladı.

ERKEN REZERVASYONA ALIŞTIK: Erkan, erken rezervayon yaptıranların yüzde 30 fiyat avantajı yakalayacağının altını çizerek, şu bilgileri verdi: "Türk halkı erken rezervasyona sıcak bakmaya başladı. Ciddi satış artışı var. Erken rezervasyonda üç aşama var. Biri 7 Nisan’a kadar, diğeri 8 Nisan-6 Mayıs arasında son aşaması da 7 Mayıs-2 Haziran dönemini kapsıyor. Bu dönemlerde kademeli olarak fiyat artışı oluyor."

Sevilla’ya üç uçak kaldırdık Chelsea’ye bir uçakla gidilecek

AVRUPA Şampiyonlar Ligi maçları için turlar düzenleyen Jolly Tur’un Yurtdışı Turlar Müdürü Tolga Tekin, Fenerbahçe-Sevilla maçı için üç uçak kaldırdıklarını ancak İngiltere vizesinin zor olması nedeniyle Chelsea maçına bir uçak kaldırmayı planladıklarını söyledi. Tekin, Avrupa Şampiyonası’yla ilgili de şu bilgileri verdi: "Bu şampiyona, bu yıl çok talep görecek. Ama güvenlik nedeniyle bu yıl UEFA isme bilet veriyor. Bu acenteleri zor durumda bıraktı. Umduğumuzu bulamadık. Bilet almanın çok formalitesi var."

Türkiye’de 7 milyon kişi seyahat ediyor

JOLLY Tur Genel Müdürü Figen Erkan, Türkiye’de 7 milyon kişinin seyahat ettiği ve bunların 3.5-4 milyonunun acenteyle tatile gittiğini kaydetti. Jolly Tur’un geçen yılki finansal sonuçlarıyla ilgili bilgiler de veren Erkan, geçen yıl 215 bin kişiyi seyahat ettirdiklerni bu yıl 260 kişiyi hedeflediklerini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!