Turistlere 'yıkım' şoku

Güncelleme Tarihi:

Turistlere yıkım şoku
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2009 18:46

ANTALYA'nın Konyaaltı İlçesi'ne bağlı Beldibi Mahallesi'ndeki 3 yıldızlı Club Villa Diana adlı otel hakkında, otel sahibinin 11 yıllık borcunu ödeyememesi üzerine enkaz haczi yapılması sonucu yıkım kararı çıktı.

Haberin Devamı

TURİSTLER SOKAKTA KALDI

Yıkım için ekipler tesise girince otelde kalan 360 turist tahliye edildi. Yıkımı engellemek isteyen otelin 5 personeli, otelin çatısına çıkarak intihar girişiminde bulundu.

Konyaaltı İlçesi'ne bağlı Beldibi Mahallesi'nde sahil yolunda bulunan 3 yıldızlı 130 odalı ‘Club Villa Diana’ adlı otelin sahibi Mehmet Talih'in 1998 yılında otelin yapımı sırasında mobilya alımı için bir işadamından aldığı 10 bin TL olan borcu ödeyemedi. Hazine arazisi üzerine yapıldığı için otele haciz kararı aldıramayan işadamı, enkaz haczi yaptırdı. İcra dairesi, enkaz haczini yerine getirmek üzere otelin yıkılması için işlem başlattı. Kararın uygulanması için tesise bugün öğle saatlerinde iş makinesi ile yıkım ekipleri geldi.

Olay çıkmaması için ise tesise işadamının talebi doğrultusunda 2 otobüs dolusu çevik kuvvet polisi de girdi. Otelde kalan çoğunluğu Rus ve Ukraynalı olan 360 turist, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün gözetiminde acenteler aracılığı ile başka otellere yerleştirildi.

Otelin işletmecisi Mehmet Cesur ile tesisin çalışanları, sezonun ortasında yıkım yapılmasına karşı çıkarak, yıkımı engellemek istedi. Bu sırada alacaklı ile görüşmeler sürerken, otel çalışanlarından 5 kişi tesisin çatısına çıkarak intihar girişiminde bulundu. Polisin ikna ettiği çalışanlar, gözaltına alınarak, ekip otolarına bindirildi. Bu sırada yaşanan gelişmeleri tesisin çevresinde yabancı turistler de merakla izledi. Polislerin gözaltı işlemini de turistler kameralarla görüntüledi.
İstanbul'da bulunan otel sahibi Mehmet Talih'in borcunu ödemek için ek süre istemesi üzerine borcun ödenmesi için 1 gün süre verildi. Bunun üzerine yıkım ekibi oteli terketti.

Olay yerine gelerek açıklama yapan Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, olayla ilgili kendilerinin yapacak bir şeyleri olmadığını belirterek, “Bir yargı süreci yaşanmış. Neticesinde vatandaş böyle bir kararı alıp uygulatmak istiyor. Bizim burada bir müdahalemiz söz konusu olamaz. Biz turistlerin tahliyesini ve başka otellere yerleştirilmesini sağladık” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!