Turistler Türkiye'de mahsur kaldı

Güncelleme Tarihi:

Turistler Türkiyede mahsur kaldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2010 16:46

İzlanda'da meydana gelen Yanardağ patlaması hava trafiğini felç ederken binlerce yabancı turist iptal edilen uçuşlar nedeniyle Türkiye'de mahsur kaldı.

Haberin Devamı

TURİSTLER ÜLKELERİNE DÖNEMEDİ / FOTO GALERİ

Bugün sabahtan itibaren Atatürk Havalimanı’ndan Avrupa’nın çeşitli noktalarına yapılması gereken toplam 53 sefer, İzlanda'daki yanardağ patlaması nedeniyle iptal edildi.

Bu arada Atatürk Havalimanı’nda, iptaller üzerine otele yerleşmeyip seferlerin başlamasını bekleyen çok sayıda yolcu için, havalimanı işletmecisi TAV, boş olan çalışma ofislerinden birini tahsis etti. THY de yolculara battaniye veriyor, çay-kahve, sandviç ikram ediyor.

4 BİN TURİST ANTALYA'DA MAHSUR

Kuzey Avrupa ülkelerindeki hava ulaşımının durması nedeniyle, Antalya'dan bu ülkelere yapılacak karşılıklı 20 sefer iptal edildi. Sefer iptalleri nedeniyle yaklaşık 4 bin Kuzey Avrupalı turist Antalya'da kaldı.

İzlanda'daki yanardağda meydana gelen ikinci patlamanın ardından ortaya çıkan kül bulutunun görüş mesafesini engellemesi yüzünden hava trafiğinde meydana gelen olumsuzluk, Antalya'daki Kuzey Avrupalı turistleri de etkiledi. Antalya Havalimanı'ndan İzlanda, Finlandiya, İngiltere, Fransa, Almanya, Polanya, Belçika, Danimarka, Estonya, Norveç ve İsveç'e yapılacak karşılıklı 20 uçak seferi iptal edildi. İptal edilen seferlerin çoğunlunun kül bulutu nedeniyle hava sahası kapalı olan Almanya'ya olduğu belirtildi.

Sefer iptalleri nedeniyle yaklaşık 4 bin Kuzey Avrupalı turistin Antalya'da kaldığı, otellerinden havalimanına transferlerinin gerçekleşmeden iptallerin duyurulduğu açıklandı. Sefer iptalleri ile ilgili bir yolcunun bile mağdur edilmediğini belirten yetkililer, “Sadece tatilleri bir kaç gün daha uzadı. Tur operatörleri aracılığıyla seferler açıldığında yolcular bilgilendirilecek” dedi.

Haberin Devamı

ESENBOĞA'DA SEFERLER İPTAL

İzlanda'da bulunan volkanik yanardağın  yeniden faaliyete geçmesiyle oluşan hava şartları nedeniyle, Esenboğa  Havalimanı'ndan Avrupa ülkelerine yapılacak uçak seferleri karşılıklı iptal  edildi.

AA muhabirinin yetkilerden aldığı bilgiye göre, yanardağ faaliyeti  nedeniyle Esenboğa Havalimanı'dan bugün başta Almanya ve İngiltere olmak üzere  birçok ülkeye yapılması gereken seferler karşılıklı olarak yapılamadı.
Sabah erken saatlerinden itibaren Esenboğa Havalimanı'na gelen yolcular  havayolu şirketleri tarafından Ankara'daki çeşitli konaklama yerlerinde misafir  ediliyor.

Yetkililer, hava trafiğinin ne zaman açılacağına ilişkin kesin bir  bilginin bulunmadığını, trafiğin normale dönmesiyle uçuşlara tekrar başlanacağını  bildirdiler.

Haberin Devamı

BODRUM'DA TATİL UZADI

Ülkelerine dönecek turistler tatillerini uzatmak zorunda kaldı.

Avrupa hava trafiğinin felç olmasından Ege Bölgesi'nde en fazla Bodrum, Marmaris ve Dalaman bölgesinde tatil yapan turistler etkilendi. Bodrum Milas ve Dalaman Havalimanları'ndan yapılacek charter uçak seferleri iptal edildi. Bodrum Milas'dan bugün kalkacak Onur Air'in Londra, Thomas Cook'un Birmingam uçak seferleri iptal edildi.

 Saga Airlines’ın bugün 18.30'de Manchaster’a yapılacağı uçuş yarın 18.30'a ertelendi. Onur Air'in Londra, Thomas Cook'un Birmingam uçak seferlerinin ne zaman yapılacağına İngiltere'den gelecek bilgiler doğrultusunda karar verileceği belirtildi. Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt otellerde kalan İngiliz ve Kuzey Avrupa ülkelerinden gelen turistlere uçakların iptaliyle ilgili bilgi verildiğini belirtti. Özyurt İngiltere'den Bodrum'a gelecek uçakların seferlerinde de erteleme olduğunu söyledi.

DALAMAN'DA DA İPTAL VAR

Dalaman'dan İngiltere ve Kuzey Avrupa ülkelerine bugün yapılacak dört uçak seferi de iptal edildi. Seferlerin iptal edildiğini ülkelerine dönmek için geldikleri Dalamam Havalimanı'nda öğrenen yaklaşık 1000 turist, otobüslerle Köyceğiz, Dalyan ve Sarıgerme'de otellerine geri döndü.  Otellere yerleştirilen turistlerden konaklama ücreti alınmayacağı belirtilirken, Dalaman Havalimanı Dış Hatlar Terminali yetkilileri, uçak seferlerinin ne zaman yapılacağının belli olmadığını bildirdi.

Haberin Devamı

İSTANBUL'DA HAVA TRAFİĞİNE İPTAL

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda da bu sabah THY'nin de içinde bulunduğu çeşitli havayollarına ait 40 uçak seferi iptal edildi. İptaller saat 04.00 ile 08.00 arasında gerçekleşti.

Çoğunluğu THY’ye ait seferlerinin iptal edildiği ülkelere, bu gün  Almanya ve Fransa da eklendi. THY yetkilileri İstanbul-New York seferini yapan uçağın yolunun da değiştirildiğini belirterek, daha önce Fransa’nın kuzeyinden Atlantik Okyanusu üzerinden giden yolun, geçici olarak İspanya ile Fransa arasından geçilerek yapılacağını bildirdiler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!