Turist helikopteri yan yattı

Güncelleme Tarihi:

Turist helikopteri yan yattı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2007 14:12

TRABZON'un Uzungöl Beldesi Şekersu Yaylası'nda kar üstüne inen içinde 7 Fransız turistin bulunduğu helikopter, çamurlaşan zeminde kayıp yan yattı. Helikopter havalanamayacak hale gelirken, olayı yara almadan atlatan turistler yaylada mahsur kaldı.

Haberin Devamı

Trabzon Valisi Nuri Okutan, bölgeye turistik gezi için gelen 7 Fransız turisten bulunduğu helikopterin, Uzungöl Beldesi'nin Şekersu Yaylası mevkiine indiğini söyledi. Vali Okutan, şu bilgileri verdi:

“Turistler Şekersu Yaylası'nı da görerek dönmek istemiş. Helikopter yaylada kar üstüne inmiş. Burada çamurlaşan tabakanın da etkisiyle saplanmış ve yan yatmış. Grubu yakınlardaki Abdurrahman Mahallesi' ne yönlendirdik. Yaralı yok. Hepsinin sağlık durumu iyi. Kendileriyle telefon irtibatımız var. Silahlı Kuvvetler'le de temasa geçildi. Helikopterin ve turistlerin mahsur kaldığı yere karayoluyla ulaşma imkanımız olmadığı için mecburen helikopter istedik. Erzincan'dan kalkacak bir helikopter onları oradan alacak ve güvenli bir yere götürecek. Yan yatan helikopterin de oradan alınması gerek. Bunun için de bir formül bulunacak.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!