Türbanını Kutoğlu modernize edecek

Güncelleme Tarihi:

Türbanını Kutoğlu modernize edecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2007 00:00

Abdullah Gül’ün Çankaya Köşkü’ne çıkması durumunda "First Lady" olacak Hayrünisa Gül’ün türbanının "modernize edilmesi" projesi, gerçeğe dönüşüyor. Viyana’da yaşayan Türk tasarımcı Atıl Kutoğlu, türbanını modernize etmek amacıyla önümüzdeki günlerde Hayrünisa Gül’le bir araya gelip yeni stil üzerinde çalışmayı planlıyor.

CUMHURBAŞKANI adayı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünisa Gül, kendini başarılı Türk tasarımcı Atıl Kutoğlu’na emanet ediyor. Kutoğlu, Hayrünissa Hanım’ın hem türbanlarını hem de türban yorumunu yeniden tasarlayacak. Ve bu konuda, "Kafamda farklı farklı düşünceler uçuşuyor, ama henüz bir araya gelmediğimiz için net bir şey söyleyemeyeceğim. Önümüzdeki günlerde Hayrünissa Hanım’la karşılıklı oturup çalışmaya başlayacağız" diyor.

MODERNİZE ETMEDE KENDİNE GÜVENİYOR

Dünyaca tanınan Türk tasarımsı Kutoğlu, Hayrünisa Gül’ün türbanını modernize etmek konusunda da kendine güveniyor. 1999 yılında Osmanlı’nın 700. Kuruluş Yıldönümü için Berna Yılmaz’ın ricasıyla hazırladığı defileyi hatırlatan Kutoğlu, "Yıldız Sarayı Silahane Binaları’nda düzenlenmişti. Osmanlı’ya tamamen modern bir yorum getirmiştim. Zaten o tarihten sonra Osmanlı modası patladı" diyor.

EŞARBI AVUSTURYA PRENSESİNE YAPTI

Bu açıdan eşarp, Atıl Kutoğlu’nun yabancı olduğu bir obje değil. Hatta ilk eşarp koleksiyonunu Avusturya Prensesi Frencesca Von Habsburg için tasarlamış. Prensesin minyatür sanatı üzerine açtığı bir sergiye 10 parçalık eşarp ve fular koleksiyonu ile katılmış. İkinci eşarp koleksiyonu ise Sabancı Müzesi’nin açılışı sırasında gelmiş. Kutoğlu, "Sakıp Bey rica etmişti. Hat sanatından esinlenerek eşarplar tasarlamıştım" diyor.
/images/100/0x0/55eace04f018fbb8f897c8fe


Kimonolu türban Kutoğlu imzalı

ATIL Kutoğlu ile Hayrünisa Gül, New York’dan tanışıyor. Kutoğlu bu tanışıklığı şöyle anlatıyor: "Ben beş yıldır New York Moda Haftası’nda defile yapıyorum. O tarihlerde Türk Konsolosluğu’nda verilen davetlere Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve eşi Haydünissa Gül de katılıyordu. Orada tanıştık. İlk günden beri iletişimimiz çok iyi. Hayrünissa Hanım modayı ve sanatı çok iyi takip ediyor. Tanıştıktan sonra bana hiç haber vermeden ABD ve Avrupa’da satılan koleksiyonumdan eşarp aldı, türban olarak kullandı. Ben de gazetelerde çıkan fotoğrafları görünce öğrendim. Japonya gezisi sırasında kimono üzerine taktığı türban benimdir."

Ertuğrul Özkök köşesinde yazdı

ERTUĞRUL Özkök, bir davette rastladığı Atıl Kutoğlu’na bu konuyu sormuş ve şöyle köşesine taşımıştı: " Gül, daha önce bize verdiği mülakatta türbanın modernleştirilebileceğini söylemişti. Kutoğlu’na "Bir gelişme var mı" dedim. Varmış. Anladığım kadarıyla Gül kanadından bu yönde bir işaret gelmiş. Ancak bunu çok temkinli yazıyorum. Çünkü Gül’e ulaşıp teyidini alamadım. Ama ona yakın birisine ulaştım. Bana şunları söyledi: "Henüz sipariş aşamasında birşey yok. Böyle düşünceler var. Atıl Kutoğlu olabilir, Cemil İpekçi olabilir. Ama henüz kimseye bir şey söylenmedi."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!