TÜPRAŞ, 659 milyon YTL kar dağıtacak

Güncelleme Tarihi:

TÜPRAŞ, 659 milyon YTL kar dağıtacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2007 14:30

TÜPRAŞ’ın dün Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç başkanlığında gerçekleştirdiği olagan genel kurulunda, 2006 yılı karının dağıtılması kararlaştırıldı ve dağıtım tarihi belirlendi. Buna göre Tüpraş, 2006 yılı cari dönem karından 659 milyon 729 bin 382 YTL'nin 31 Mayıs 2007 tarihinden itibaren hissedarlara dağıtılması kararlaştırıldı. Tüpraş’tan yapılan açıklamada, tam mükellef kurumlar ile Türkiye’de bir işyeri veya daimi temsilci aracılığı ile kar payı elde eden dar mükellef kurum ortaklara, yüzde 263,45 nispetinde ve 1 YTL nominal değerde bir adet hisse senedine 2.6345 YTL net, diğer hissedarlara yüzde 263,45 nispetinde ve 1 YTL nominal değerde bir adet hisse senedine 2.6345 YTL brüt, 2.239325 YTL net nakit temettü ödeneceği bildirildi.

Haberin Devamı

Tüpraş Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Tüpraş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç hissedarlara verdiği mesajda şunları söyledi:

“2006 yılında, tedarik sistemine yönelik iyileştirmelerle şirketin kar marjı yükseltilmiş, ürün fiyatlandırma mekanizmasında esneklik ve uluslararası fiyatların daha yakın takibi sağlanmıştır. Akaryakıt dağıtım sektörüyle olan bağlar daha da güçlendirilirken, motorin pazarındaki payın arttırılması amacıyla ithalattan satışlar artırılmıştır. Konsinye ürün satışlarına başlanmış, ayrıca Tüpraş tesislerinin bulunmadığı yerlerdeki Opet depolama tesisleri kullanılarak, yurtiçi ürün satışlarında artış sağlanmıştır.”

‘ÇEVREYİ KORUMADA ÖNDERLİK’

Mustafa Koç, en önemli destekleri olduğunu belirttiği insan kaynakları alanında önemli adımlar atmanın da haklı gururunu yaşadıklarını belirttiği açıklamasında şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Kurumsal başarının en önemli kriterinin insan ve çevreyi korumak olduğu inancıyla Tüpraş, çevreye yönelik olumsuz etkiyi en aza indirecek, çalışanlarımıza, müteahhitlerimize, müşterilerimize ve toplumumuza gelebilecek zararları engelleyecek bir sağlık, emniyet ve eevre (SEÇ) politikası belirlemiştir. Yöneticilerimizden başlayarak bütün personelimizin Tüpraş SEÇ politikasının ve standartlarının aktarılmasında ve uygulanmasında aktif önderlik yapacağına yürekten inanıyorum.”

Mustafa Koç açıklamasında, “2007’de 25,7 milyon ton hampetrol işlemeyi planlayan, yeni ve stratejik yatırımları devreye almanın heyecanını taşıyan Tüpraş’ın başarı grafiğini yükseltmek ve onu sadece Türkiye’nin değil, dünyanın önemli enerji oyuncusu haline getirmek ana hedefimiz olmaya devam ediyor” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!