Güncelleme Tarihi:
BEYAZ EŞYALAR SPOR SALONUNA SIĞMADI
TUNCELİ'DEKİ BEYAZ EŞYA DAĞITIMI DEVAM EDİYOR
Tunceli Valiliği, 5 milyon liraya ulaşacak ‘Her eve beyaz eşya’ kampanyasını Cumhuriyet Başsavcılığı’nın dün inceleme başlatmasına, kentteki yoğun yağmura rağmen bugün de sürdürdü. Kent merkezindeki Cumhuriyet Mahallesi’nde saat 10.00’da iki kamyonetten oluşan buzdolabı, çamaşır makinesi ve fırın dağıtımına başlandı. Mahalle Muhtarı Ali Rıza Güneş’in elindeki listeye göre dağıtım yapılırken, Cumhuriyet Başsavcılığı ifadesine başvurmak üzere muhtarı savcılığa davet etti. Bunun üzerine beyaz eşya dağıtımına ara verildi. Daha sonra mahalleye gelen dağıtım komisyonu üyesi İl Dernekler Müdürü Süleyman Arısoy başkanlığındaki heyet, ellerindeki listeye göre dağıtımlara saat 12.00’de yeniden başladı.
Beyaz eşya dağıtımı yoğun yağmurda üzerleri naylon ve branda ile kaplı kamyonetlerle Cumhuriyet Ali Baba, Yeni, Moğultay mahallelerinde gün boyu sürdü. Görevliler, yağış altında sırtlarına yükledikleri buzdolaplarını evlere kadar götürüp sahiplerine imza karşılığında teslim etti.
FARKLI TEPKİLER
Tunceli Valiliği’nin sürdürdüğü beyaz eşya ve mobilya dağıtımı kentte farklı görüşlere ortaya koydu. Bazı vatandaşlar yardımlarda adaletsizlik yapıldığını ileri sürerek tepki gösterdi.
Para yardımı isteyen ancak kendisine şofben verilen yaşlı bir kadın, “Benim oğlum okuyor, benim paraya ihtiyacım var. Ancak ben fırın da istedim ama şofben verdiler” dedi. Sabriye İnaç adlı ev kadını, gerçekten yardıma ihtiyacı olduğunu belirterek, “Devlet bana yemek yardımı da yapıyor. Allah razı olsun, fırın aldım ama çekyat ve buzdolabı da talep ettim. Onlar da gelirse iyi olur” dedi. Moğultay Mahallesi’nde tek katlı ve yıkılmaya yüz tutmuş evde yaşayan Gülseren Elekçi, özürlü bir çocuğu bulunduğunu söyledi. Elekçi, “Çamaşır makinesi ve fırın verildi. Allah razı olsun” dedi.
“FABRİKA KURULSUN”
Valiliğin dağıtım komisyonunda yer alan Ali Baba Mahallesi Muhtarı Sakine Cevahir, vatandaşların ihtiyacına göre yardımların dağıtıldığını savundu.
Bazı vatandaşların zor durumda bulunduğunu ve yıkık dökük evlerde yaşadığını söyleyen Cevahir, “Bu eşyaların seçim yatırımı olduğu önce bizimde aklımıza geldi ama sonradan bu durumun devletin görevi olduğunu düşündük. Devlet kendi görevini yapıyor, fakir vatandaşlara yapılması gerekeni yapıyor. Aslında ilimizde işsizlik çok fazla bu yardımlar yerine bir fabrika açılsa insanlarımız çalışıp kazansa daha iyi olurdu” dedi.