Tunceli'de ‘dur’ ihtarına uymayan gençlere ateş açıldı: 1 ölü, 1 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Tuncelide ‘dur’ ihtarına uymayan gençlere ateş açıldı: 1 ölü, 1 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2007 20:38

Tunceli'nin Hozat İlçesi kırsalında, güvenlik güçlerinin ‘dur’ ihtarına uymayan ve ormanlık araziye kaçtıları iddia edilen gençlere ateş açılması sonucu 1'i hayatını kaybetti, 1'i ise ağır yaralandı.

Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak, gençlerin ilçede oturduğunu ve hayvan otlatmak için yaylaya gittiklerini belirterek, “Henüz olayla ilgili detayları bilmiyoruz, resmi açıklama bekliyoruz. İlçede gergin bir bekleyiş var” dedi.

Tunceli Jandarma Komutanlığı ve Hozat 51'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı, Hozat ile Ovacık İlçeleri arasındaki kırsal kesimde PKK’lı teröristlere yönelik operasyonlarını sürdürürken, bu akşam saatlerinde Aliboğazı Vadisi, Amutka Mevkii'nde gördüğü iki gence ‘dur’ ihtarında bulundu.

İddiaya göre, gençler, ihtar üzerine güvenlik güçlerinin yanına doğru yürürken, aniden hızlanıp ormanlık alana doğru kaçmaya başladı. Bunun üzerine güvenlik güçleri ‘dur’ ihtarını tekrarlayıp ateş açtı. Açılan ateş sonunda, 20 yaşlarında olduğu belirtilen gençlerden Bülent Karataş olay yerinde ölürken, Rıza Çiçek ise ağır yaralandı. Yaralı Çiçek, olay yerine gelen helikopterle Elazığ Askeri Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hozat'ın Bağımsız Belediye Başkanı Cevdet Konak, askerler tarafından ateş açılan gençlerin ilçede yaşadığını ve kendileri tarafından tanındığını söyledi. Gençlerin günlerdir hayvanları için yaylada bulunduğunu ve evlerine dönmek için bölgeden geçtiğini belirten Konak, “Olaya ilgili detayları henüz bilmiyoruz. Konuyu gençlerin ailelerine söylemedik. Yetkililerden resmi bir açıklama bekliyoruz. İlçede gergin bir bekleyiş var” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!