Tunceli'de askeri birliğe saldırı

Güncelleme Tarihi:

Tuncelide askeri birliğe saldırı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2014 09:37

Tunceli'nin merkeze bağlı Sütlüce köyünde karakol inşaatında güvenlik önlemi alan askeri birliğe PKK’ lılarca uzun namlulu silahlarla ateş açıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Askeri kaynaklar, 1 Mayıs’ta bu karakol inşaatını denetlemeye giden Tunceli İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş’a köy yolunda bombalı suikast düzenlendiği, ancak aracının geçişinden 5 saniye sonra bombanın patlaması sonucu Akkuş’un yara almadan saldırıdan kurtulduğunu kaydetti. 30 kiloluk patlayıcıyla yapılan bombalı saldırıda arkadan gelen iki askeri araçta hafif hasar meydana gelmişti.

Bugün yapılan saldırıda ise Astsubay İsmail Özkan ve Jandarma Er Hasan Gök’ün yaralandığı bildirildi. Yaralıların ilk tedavisi Elazığ Asker Hastanesinde yapıldıktan sonra Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. 2 hafta önce saldırıya uğrayan Albay Akkuş’un ise 14 Mayıs’ta Bursa il Jandarma Komutanlığı’na atandı.

Haberin Devamı

JÖH’LER İNDİRİLDİ
Saldırının ardından dağlık bir arazide bulunan karakolun etrafına helikopterlerle Jandarma Özel Harekat timlerinin indirildiği bildirildi. İnsansız hava araçlarının da bölgeye yönlendirilerek teröristleri tespit etmeye çalıştığı kaydedildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Tunceli Valiliği, merkeze bağlı Sütlüce Köyü’nde pkk’lıların açtığı ateş sonucu çıkan çatışmada 2 güvenlik görevlisinin yaralanmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, bugün saat 07.00 sıralarında Sütlüce Köyü yeni jandarma karakolu alanına giden toprak yolda, mayın araması yapan güvenlik güçlerine, yakın ve uzak mesafede bölcü terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırı ve taciz ateşi sonucu çıkan çatışmada, 2 güvenlik görevlisinin yaralandığı belirtildi. Valilik, olayla ilgili bölgede, gerekleri operasyon ve faaliyetin devam ettiği kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!