Tunceli’de operasyonlar sürüyor, meralar kapatıldı

Güncelleme Tarihi:

Tunceli’de operasyonlar sürüyor, meralar kapatıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2009 17:03

TUNCELİ-Bingöl sınırında PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürerken, sığınaklarını terk edip kaçan teröristlerin geride bıraktığı patlayıcı madde, örgüte ait önemli doküman, mühimmat ile gıda maddeleri ele geçirildi.

Teröristlerin askerlerin geçiş yoluna tuzakladığı 2 patlayıcı düzeneği de imha edildi. Tunceli Valiliği, Genelkurmay Başkanlığı’nın askeri yasak bölge ilan ettiği bölgelerde arıcılık, yaylacılık ve hayvancılığı kapatıp mera olarak kullanılmayacağını bildirdi.

Bingöl’ün Yedisu İlçesi kırsal kesiminde güvenlik güçlerinin operasyonlarından kaçan ve Tunceli bölgesine geçmeye çalışan PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyon tüm hızıyla sürüyor. Teröristlerin kaçarken terk ettikleri sığınaklarda, 2 kilo patlayıcı madde, 4 sırt çantası içinde örgüte ait önemli dokümanlar, kalaşnikof tüfeklere ait çok sayıda yedek parça, 500 kilonun üzerinde gıda maddesi, yaşamsal maddeler ile giyeceklerele geçirildi. 20 kişilik terörist grubunu etkisiz hale getirmek için bölgeye indirilen Jandarma Özel Harekat Timlerinin, teröristlerin izini sürmeye devam ettiği belirtildi.

Bu sabah ayrıca Tunceli merkez Geyiksuyu, Bali Deresi, Munzur Vadisi Milli Park; Tunceli, Ovacık, Hozat üçgeninde yeralan dağlık ve ormanlık alanları Karaoğlan kesimlerinde yeni bir operasyon başlatıldı. Operasyon bölgelerine Sikorsky helikopterlerle Jandarma Özel Harekat Timleri indirildi. Timler teröristlerin izini sürürken, teröristlerin askerlerin geçiş yoluna döşedikleri 2 patlayıcı bulunarak imha edildi.

YAYLALAR YASAKLANDI

Genelkurmay Başkanlığı’nın 7 Mayıs-7 Ağustos 2009 tarihleri arasında güvenlikli bölge ilan ettiği ve sivillerin girişine yasaklanan 5 bölge için Tunceli Valiliği de bir açıklama yaparak arıcıların ve hayvancıların bu bölgeleri kullanamayacağını bildirdi. Geçimini arıcılık ve hayvancılıkla sağlayan köylülerin bu yıl mera ve arıcılık amacıyla kullanamayacakları bölgeler, Hozat, Ovacık, Çemişgezek ilçeleri arasında kalan Aliboğazı Vadisi, Nazimiye-Pülümür arasındaki Dokuzkayalar Mevkii, Kızılmescit Köyü ve çevresi, Ovacık-Pülümür arasındaki Munzur ve Mercan dağları, Ahpanos Vadisi, Büyerbaba Dağı, Kadısrıta Geçidi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!