Tunceli’de güvenlik önlemleri artırıldı

Güncelleme Tarihi:

Tunceli’de güvenlik önlemleri artırıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2007 16:34

TUNCELİ’de Karşılar Jandarma Karakolu’na PKK’lı teröristin tanker sürücüsünü de yanına alarak bombalı saldırı düzenlemesinin ardından, kentte sıkı güvenlik önlemleri alındı. Güvenlik birimleri yeni saldırılar istihbaratı üzerine, kentten geçecek tüm akaryakıt tankerlerini takibe alırken, tüm birimler de sivil araçla yapılacak saldırıya karşı uyarıldı. İHD Tunceli Şube Başkanı Barış Yıldırım, kentte yaşanan olayların ciddi anlamda kaygı ve endişe verici olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Tunceli- Ovacık karayolunda Karşılar Jandarma Karakolu’na, PKK’lı teröristlerin gasp ettikleri bir tankerle saldırı düzenlemesinin ardından, kentte olağanüstü önlemler alındı. Mersin, Adana, Batman, Elazığ ve Gaziantep yönünden gelip, Tunceli üzerinden Erzincan ve Erzurum’a gidecek tüm akaryakıt tankerleri sıkı takibe alındı. İl sınırına gelen tankerlerin plaka ve sürücüleri tespit edilerek yol üzerindeki kontrol noktaları ve karakollara bildirilip, geçiş saatleri de tespit edilecek. Güzergah değiştiren tankerler havadan helikopterlerle izlenerek etkisiz hale getirilecek. Karakol güzergahından geçen tankerler de uzak noktalarla durdurulup incelenecek.

TÜM KARAKOLLAR UYARILDI

Tunceli’de güvenlik birimleri, PKK’lı teröristlerin yeni intihar saldırıları karşı tüm karakol ve kontrol noktalarını acil yazısıyla uyarıp önlemlerin artırılmasını istedi. Tunceli’ye giriş yapan araçlar MOBESE kamera sistemiyle 24 saat izlenecek. kamu kuruluşları, polis ve jandarma lojmanlarının bulunduğu bölgelere araç yaklaştırılamayacak, park etmelerine izin verilmeyecek.

Haberin Devamı

Öte yandan saldırı sırasında, PKK'lı teröristle birlikte ölen araç sürücüsü Hüseyin Tamer’in cesedi otopsi yapılmak üzere Malatya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

İHD: GELİŞMELER KAYGI VERİCİ

İHD Tunceli Şube Başkanı avukat Barış Yıldırım, basın toplantısı düzenleyerek, en son yapılan tankerli saldırıda bir sivilin yaşamını yitirmesinin üzüntü verici olduğunu söyledi. Yıldırım şöyle konuştu:

“Son günlerde yoğunlaşan şiddet ve çatışma ortamı içerisinde, çok sayıda asker ve militan hayatını kaybetti. Karşılar Jandarma Karakolu’ndaki olayda sivil bir yurttaşımız da hayatını kaybetmiştir. İlimizde 2007 yılı içerisinde meydana gelen mayın patlamalarından ötürü bir sivil yurttaşımız ölmüş ve iki sivil yurttaşımız da ağır şekilde yaralanmıştır. İlimizin dört bir yanından barut ve kan kokuları gelmektedir. Süreç 1990’lı yılların ‘düşük yoğunluklu savaş’ sürecini hatırlatmaktadır. Çatışma ve yoğun operasyon ortamı 1990’lı yılların ortalarında köy boşaltma pratikleri ve güvenlik kaygılarıyla köy, mezra ve benzeri kırsal yerleşim birimlerinden göç eden ve halihazırda köylerine ve yaylalarına gitmek isteyen insanlarımız için de başta ‘yaşam’, ‘mülkiyet’, ‘özgürlük’, ‘güvenlik hakkı’, ‘serbest dolaşım özgürlüğü’ olmak üzere birçok hak ve özgürlüğün ihlalinin müsebbibi olabilecektir. Gelişmeler ciddi anlamda kaygı ve endişe vericidir.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!