Tunceli’de 12 Eylül protestosu

Güncelleme Tarihi:

Tunceli’de 12 Eylül protestosu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2007 15:08

TUNCELİ'de 12 Eylül askeri darbesini, 27’inci yıldönümünde protesto eden sivil toplum örgütleri adına yapılan açıklamada, AKP tarafından hazırlanan yeni anayasa taslağının 12 Eylül Anayasası’nın başka bir versiyonu olduğu savunuldu. Yeni anayasanın toplumun bütün kesimlerinin katılmasıyla hızarlanması istendi.

Haberin Devamı

Tunceli DTP Milletvekili Şerafettin Halis, Tunceli Belediye Başkanı DTP'li Songül Erol Abdil, siyasi parti ve sivil toplam örgütü üyesi yaklaşık 100 kişi, 12 Eylül askeri derbesini protesto etti. Sanat Sokağı'ndaki protesto eyleminde demokretik kitle örgütleri adına yapılan açıklamayı EMEK Partisi İl Başkanı Hüseyin Tunç okudu. Tunç, AKP tarafından hazırlanan yeni anayasa taslağının 12 Eylül Anayasası’nın başka bir versiyonu olduğunu belirterek, yeni anayasanın toplumun bütün kesimlerinin katılmasıyla hızarlanmasını istedi. Tunç, şunları söyledi:

“Elbette anayasa değişmelidir, geç bile kalınmıştır. Ancak kimse Meclis’teki çoğunluğuna dayanarak tek başına anayasa yaparak, bunun Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılayacak bir anayasa olacağını savunmaya kalkmamalıdır. Gerçekten hak ve özgürlükleri savunan, halktan ve adaletten yana demokratik bir anayasa hazırlanmak isteniyorsa yapılacak olan, 12 Eylül Anayasası’nın tüm kurum ve kuruluşlarıyla ortadan kaldırılarak, darbecilerin yargılanmasının yolu açılmalıdır.”

Haberin Devamı

12 Eylül askeri darbesinin tüm baskıcı yanlarının sürdüğünü öne süren Tunç, “Kürt sorunun demokratik ve barışçı çözümünü öngören, işkenceyi insanlık suçu sayan, dil, din, ırk, mezhep ayırımının yapılmadığı, inanç ve vicdan özgürlüğünün egemen olduğu, sendikalaşma ve grev haklarının demokratik düzeye kavuşturulduğu, polisin şiddet kullanmadığı, katliamların olmadığı, darbe ve müdahale girişimcilerinin ağır cezalara çarptırıldığı demokratik bir anayasaya ihtiyaç vardır” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!