Tüm vekilleri Meclis’te görmek isterim

Güncelleme Tarihi:

Tüm vekilleri Meclis’te görmek isterim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2012 00:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Çanakkale’ye geldi.

Haberin Devamı

Gül, valilikte gazetecilerin gündeme ilşkin sorularını şöyle yanıtladı: “Bütün seçilmiş milletvekillerini TBMM’de görmek isterim. Bu yönde epey çalışmalar oldu. Ama bir netice vermedi. Son teşebbüsün daha netice verecek şekilde geliştiğini görüyorum. Meclis Başkanı da bana bilgi verdi bununla ilgili gelişmeler hakkında. Ümit ederim ki seçilmiş olan herkes Meclis’te görevlerini yaparken mahkemeler de devam etsin. Tutukluluğun sona ermesi zaten burada önemli. Yoksa mahkemelerin devam etmesi ayrı bir husustur.
27 Nisan muhtırası
 Siyasi tarihimizin bir parçası olduğu için onunla ilgili fazla birşey söylemek istemem. Ama Meclis’in kendi gündemine her zaman sahip olduğunu ve TBMM’nin Türkiye’nin gerçek bütün meseleleriyle çok yakından ilgilendiğini ve TBMM’nin bütün gerek temsil gerekse katılım açısından demokrasiyi en iyi şekilde yansıttığına inanıyorum.
Sözde Ermeni soykırımı
Tüm dünyaya çağrıda bulunuyoruz: Gelin ortak bir tarih komisyonu kuralım. Bu komisyon araştırsın ve ortaya gerçekçi bir durum çıksın. Son günlerde özellikle Fransa’da bir seçimin aleti yapılmasını ve bu çerçeve içerisinde akıl almaz boyutlara giden Türkiye düşmanlığı yapılmasını da esefle karşılıyorum.”  

Haberin Devamı

Çanakkale hatırası

/images/100/0x0/55eb548ef018fbb8f8ba5655

ÇANAKKALE Kordonboyu’nda yürüyüşe çıkan Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’e vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Gül’ün 700 metrelik yürüyüşü Troy filminde kullanılan Truva atının da bulunduğu Troia Meydanı’nda son buldu. Burada Truva kazıları Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Rüstem Aslan bilgi verdi. Camekan içindeki mini Troia antik kentini eşi Gül ile inceleyen Cumhurbaşkanı, ardından da Truva atı önünde hem sadece eşi Hayrünnisa Gül hem de beraberindekilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!