Tuğralı koleksiyon Milano'da

Güncelleme Tarihi:

Tuğralı koleksiyon Milanoda
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2008 00:00

Nedret Taciroğlu, bu kez padişah tuğralarını moda dünyasına taşıyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz sezon İznik çinisi motifleriyle hazırladığı koleksiyonu ile İtalya'yı fetheden Nedret Taciroğlu, bu kez padişah tuğralarını moda dünyasına taşıyor. Taciroğlu, 21 Nisan akşamı "Sultanlar Şehri İstanbul" adlı koleksiyonunu sunacağı defile ile "Milano Tasarım Haftası"nın kapanışını yapacak.
Moda dünyasına 1980'de adım atan, Milano'da kendi adıyla defile yapan ilk Türk modacı olan, "Neda Collection" ve "Nedo Couture" koleksiyonlarıyla Avrupa'da ülkemizi başarıyla temsil eden Nedret Taciroğlu, yine çok ses getirecek bir koleksiyonla gündeme gelmeye hazırlanıyor. Taciroğlu'nun paha biçilmez Padişah Tuğraları'ndan esinlenerek hazırladığı "Sultanlar Şehri İstanbul" adlı koleksiyonu, 21 Nisan akşamı Milano'da, Milano Tasarım Haftası'nın moda dünyasının beğenisine sunulacak. Chiostri dell'Umantaria salonunda yapılacak olan defilede, aynı zamanda iç mimar olan Taciroğlu'nun koltuk koleksiyonu da sergilenecek.

Tuğralı koleksiyon Milanoda
Sırada ebru sanatı var
Ünlü modacının geçen sezon İznik çinilerinden esinlenerek yarattığı koleksiyon, İtalya'da kaleminin sivriliğiyle nam salmış moda editörlerinden bile büyük alkış almıştı. Bu yıl da dünya modasının nabzının attığı fuarın kapanışında bir defileyle tasarımlarını sergileyecek olan Taciroğlu, çok heyecanlı olduğunu belirtti. Taciroğlu, neden Osmanlı tuğralarından bir koleksiyon hazırladığını ise şöyle anlattı:
"600 yıl hüküm sürmüş, Doğu-Batı arasında hem coğrafi hem de politik bir köprü oluşturmuş Osmanlı devleti denince, akla ilk gelen sultanlar oluyor. Kaldı ki bu sultanlar, Batı insanları tarafından da her zaman önemsenmiştir. Osmanlı hanedanının birbiri ardına yetiştirdiği büyük ve dahi padişahlar, insanlık adına büyük hizmetler vermiş ve Türkiye Cumhuriyeti'ne büyük bir miras bırakmışlardır. En önemli miraslardan biri de sultanların imzası olarak tanımlanan padişah
/images/100/0x0/55ea2a28f018fbb8f86f2943
tuğralarıdır. Ben paha biçilmez değerde olan bu tarihi eserlerin değerlerini vurgulamak ve Avrupa'da tuğra sanatının farklı bir açıyla tanınmasını istedim. İlk defilem çini motifleriydi, ikincisini tuğralardan hazırladım, üçüncü sezonda ise ebru sanatını kullanacağım. Ben ülkemin adını yurtdışında, sanatıyla, tarihiyle temsil etmek istiyorum."
Tuğralar elbiselere işlendi
Beş aylık bir çalışmanın sonucunda tamamlanan ve tarih ile modern çizgilerin harmanladığı 30 parçalık bu özel koleksiyon, Osmanlı İmparatorluğu'nun önde gelen padişahlarına ait tuğralardan esinlenerek hazırlandı. Elsibelere işlenenler arasında Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman, II. Mahmut, II. Osman, IV. Murad, II. Ahmet, III. Selim ve II. Mustafa tuğraları da bulunuyor.
Bir süredir tasarımları ile İtalya'da ilgiyle takip edilen ve şu sıralar eski İtalya Başbakanı Berlusconi'nin eşine bir kıyafet hazırlayan Nedret Taciroğlu, şimdi en büyük hayalinin Londra, Paris, Milano ve New York'ta butik açmak olduğunu
Tuğralı koleksiyon Milanoda
söylüyor: "Eskiden Milano'da defile yapacaksın denilse, inanmazdım. En büyük hayalim buydu... Allah'ın izniyle onu gerçekleştiriyorum. Şimdi ise Milano'da Ralph Lauren'inki gibi bir bina hayal ediyorum. Birinci katında elbiseler, üst katında da mobilyalar, yatak çarşafları olsun. Hepsinin tasarımını da ben yapayım."
Nancy Reagan'a da koleksiyon hazırladı
Moda dünyasına 1980 yılında adım atan Nedret Taciroğlu, beş yıl üst üste Paris Prete a Porter'ye katıldı. Eski Amerika Başkanı Ronald Reagan'ın eşi Nancy Reagan'a kış koleksiyonu hazırladı. 2000 yılında "Business Women" koleksiyonu, New York'taki Saks Fifth Avenue mağazalarında satılmaya başlandı. 2000'den bu yana 130 takımdan oluşan 29 ayrı koleksiyon hazırladı. 2007'nin mart ayında ilk Milano defilesini gerçekleştirdi. Corriere della Sera, İl Giornale gibi İtalya'nın en büyük gazetelerinden, Giusi Ferre gibi önemli moda editörlerinden tam not aldı. Şu anda Milano showroom'unda 40 parçalık kadın hazır giyim koleksiyonu bulunuyor. 2005 yılından beri Nedo Couture adı altında gelinlik ve abiye kıyafetler tasarlıyor. Nedret Taciroğlu'nun tasarımları Milano'da, Calvin Klain ve Oscar de la Renta ile aynı klasmanda tutuluyor
İtalya'nın ünlü modeli Maria Bucaletti, Ekim 2009'da yapacağı moda çekimlerinde Valantino ve Galliano gibi moda devlerininkiyle beraber Nedret Taciroğlu'nun da kıyafetlerini giyecek...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!