TÜBİTAK raporu ile yeniden yargılanma talebi

Güncelleme Tarihi:

TÜBİTAK raporu ile yeniden yargılanma talebi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2014 11:46

BALYOZ davasında hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek suçundan hükümlü 12 askerin avukatlığını yapan Nevzat Güleşen, Donanma Komutanlığı’nda yapılan aramada ele geçirilen ve davanın en önemli delilleri arasında yer alan 5 No’lu hard diske ilişkin TÜBİTAK’ın hazırladığı raporun yeni bir delil olduğunu öne sürerek yargılamanın yenilenmesini talep etti.

Haberin Devamı

Balyoz davasının görüldüğü İstanbul 10’uncu Ağır Cezasına verilen dilekçede, Başbakanın siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan tarafımdan 24 Aralık 2013’de bir gazetedeki köşesinde Türk ordusuna kumpas kurulduğunu belirten bir makalenin kaleme alındığı hatırlatıldı.

“6-7 SENELİK ZAMAN FARKI”

Dilekçede şunlara yer verildi: “20 Ocak 2014’de TÜBİTAK uzmanlarınca İstanbul 12’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne(Poyrazköy davası) sunulan bilirkişi raporunda dava konusu olan ve Donanma Komutanlığı’nda yapılan aramada ele geçirildiği belirtilen, mahkumiyet gerekçelerine esas alınan 5 No’lu hard diskteki dijital belgelerin, sistem saati değiştirilmiş bir başka bilgisayardan kopyalandığı sonucuna ulaşılmıştır. TÜBİTAK bilirkişi raporunda belirtilen sistem saati değişikliğinden birkaç saat-dakika- saniye değil, 6-7 senelik manüplatif bir zaman farkı kast edilmektedir. Ortaya yeni bir delil çıktığından yargılamanın yeniden yapılmasını talep ederim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!