TÜBİTAK popüler bilimi internete taşıyor

Güncelleme Tarihi:

TÜBİTAK popüler bilimi internete taşıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2004 11:39

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) popüler bilim dergileri 'Bilim ve Teknik' ile 'Bilim ve Çocuk', elektronik ortamda okurlarına daha da yakınlaşıyor. TÜBİTAK, her iki dergiyi de, temmuz ayından itibaren internet üzerinden bilim meraklılarına ulaştırmaya başlayacak.

Haberin Devamı

Bilim ve Teknik Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Raşit Gürdilek'in verdiği bilgiye göre, Bilim ve Teknik 37 yıldır, Bilim ve Çocuk ise 6 yıldır matbu şekilde sürdürdüğü yayınına yeni bir boyut ekliyor. Her iki dergi, artık internetten online erişimle de okuyucuyla buluşacak.

Bilim ve Teknik ile Bilim ve Çocuk dergilerinin ilk elektronik sayıları, temmuz ayında yayınlanacak. Abonelik işlemlerinin nasıl gerçekleştirileceği dergilerin web sayfasından duyurulurken, elektronik sayıların matbu baskılarla aynı zamanda yayınlanacağı belirtildi. Bilim ve Teknik dergisi her ayın ilk günü, Bilim ve Çocuk ise her ayın 15'inde yayınlanıyor.

Bilim ve Teknik Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Gürdilek, online yöntem sayesinde postadan kaynaklanan gecikmelerin önüne geçileceğini, dağıtım sırasında kaybolma sorunlarının da ortadan kalkacağını belirtti.

Haberin Devamı

DERGİLER DÜNYAYA AÇILACAK

Özellikle yurtdışında yaşayan Türkler ile Avrasya'daki Türk Cumhuriyetlerindeki soydaşlara Bilim ve Teknik ile Bilim ve Çocuk dergilerini ulaştırmak istediklerini ifade eden Gürdilek, elektronik sayılarla artık yurtdışındaki okuyucuların da Türkiye ile eş zamanlı dergiyi görebileceklerini dile getirdi.

Basılı dergilerin yurtdışına iletilmesinde yüksek posta ücretleri ve uzun iletim süreleri nedeniyle istenilen verimin alınamadığını vurgulayan Gürdilek, “Elektronik dergiler, kağıt, basım ve posta masraflarından tasarruf imkanı sağladıkları için okurlara daha ucuz bir fiyatla sunmamıza olanak sağlıyor. Bu yolla zaten ülkemizin en çok okunan dergileri arasında baş sıralarda bulunan Bilim ve Teknik ile Bilim Çocuk'un çok daha geniş bir okur kitlesine ulaşacağını umut ediyoruz” diye konuştu.

ABONELERE ŞİFRE VERİLECEK

Gürdilek, online dergi için abone olanlara özel şifreler verileceğini, bu şifrelerle okuyucuların derginin elektronik baskısına erişeceklerini bildirdi. Bilim ve Teknik ile Bilim ve Çocuk dergilerinin elektronik sayılarına “www.biltek.tubitak.gov.tr” adresinden abone olunabiliyor.

Haberin Devamı

Bilim ve Teknik dergisinin yalnızca elektronik sayısını isteyenler yıllık 25, elektronik ve basılı olarak isteyenler 50 milyon lira, Bilim ve Çocuk dergisini yalnızca elektronik alacaklar 20, basılı ve elektronik abone olacaklar 40 milyon lira ödeyecek. Bilim ve Teknik dergisinin sadece matbu sayılarını isteyenler yıllık 35, Bilim ve Çocuk dergisi aboneleri ise 30 milyon lira ödüyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!