TÜBİTAK dersini en iyi anlatan öğretmeni arıyor

Güncelleme Tarihi:

TÜBİTAK dersini en iyi anlatan öğretmeni arıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2012 00:00

Son dönemde gerek müfredat oluşumu, gerekse içerik anlamındaki kararlara imza atan TÜBİTAK, Türkiye’nin her yerinde dersi en iyi anlatan öğretmenleri arıyor.

Haberin Devamı

En iyi ders anlatan öğretmenin de videosunu çekecek olan TÜBİTAK, bunu tüm öğretmenlere ve öğrencilere açmaya hazırlanıyor. TÜBİTAK Başkanı Prof.Dr. Yücel Altunbaşak, eğitimde fırsat eşitliği için bu çalışmanın önemli olduğunu belirterek, “Her dersi Türkiye’de en iyi anlatan öğretmenin videosunu çekip, web’e koyacağız. Hakkari’den Edirne’ye herkes buna erişebilecek. Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız işbirliği ile bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Güç birliği oluşturduk. Bu sayede Türkiye’nin en iyi öğretmenlerine erişimi herkes sağlamış olacak. Hatta bunlardan öğretmenler bile yararlanacak. Özellikle tecrübesi olmayan öğretmenler, o dersin nasıl daha iyi anlatıldığına yönelik ipuçları almış olacak” diye konuştu.
İlk etapta fizik, kimya, biyoloji, geometri, matematik ve Türkçe derslerinde konuyu en iyi aktaran öğretmenlerin videolarını çektiklerini anlatan Altunbaşak şunları söyledi: “Ders anlatımlarını animasyonlarla güçlendirdik. Konuları animasyon ile daha kolay ve daha iyi öğrenen öğrenciler karşılarında orijinal bir ders anlatımı bulacak. Zorlandıkları konuları bizim hazırladığımız e-ders içeriği ile daha iyi anlayacaklar. e-ders videoları başta akıllı tahta ve kişisel bilgisayarlar olmak üzere elektronik platformlarda kullanılabilecek şekilde hazırlanıyor.”

Haberin Devamı

DÜŞÜNEN BEYİN ÇIKACAK

TÜBİTAK olarak müfredat çalışmalarına da başladıklarını açıklayan Başkan Yücel Altunbaşak, şöyle konuştu: “Yaratıcı olan, kalıplar dışında düşünen özgüvenli, projeci öğrencileri yetiştirmek müfredatla başlar. Öğrencileri daha rasyonel düşünmeye itecek, yaratıcı olmaya itecek, bilgi deposu şekli ile değil de düşünen bireyler çıkaracak müfredata ihtiyacımız var. Uzmanlık alanımız matematik ve fen bilimleri olduğu için o tarafa yoğunlaşıyoruz. Diğer dersleri Milli Eğitim Bakanlığı yapıyor. Talim Terbiye Kurulu ile yakın çalışıyoruz. Onlarla birlikte bu işi daha ileri götürmeyi planlıyoruz. Eskiden sadece kitap olurdu. Şimdi öğrenci, öğretmen el kitabı, soru kitabı, web, animasyon, video işin içinde. Artık eğitim materyalleri için bir paket hazırlamak gerekiyor.”

Haberin Devamı

DİL EĞİTİMİNDE YENİ DÖNEM

Yabancı dil eğitimi ile ilgili çok farklı bir proje hazırlığı içinde olduklarını aktaran TÜBİTAK Başkanı, “Biz dil bilgisi bazlı gramer öğretiyoruz. Şimdi durumu farklılaştırıyoruz. Görsel ve işitsel materyalleri işin içine alıyoruz” diyerek yeni programla ilgili şu ipuçlarını verdi: “Şu anda uyguladığımız yöntemden vazgeçmek gerekiyor. İngilizce öğretiminde görsel ve işitsel materyaller çok önemli. Artık videoları seyretmeden sesli kitapları dinlemeden tam anlamıyla İngilizce öğrenmek zor. Artık web tabanlı işitsel görsel materyallere dayanan eşleştirme yöntemiyle durumu sözcüklerle cümlelerle eşleştiren yapıya doğru gidiyoruz. Çocuklar günlük hayatta kullanmadıkları yapıları öğreniyor. Sınıf içinde öğrencinin konuştuğu belli kalıplar öğreteceğiz.”
Altunbaşak, “Dil pasif olarak öğrenilecek bir şey değil. Biz şu anda pasifin de ötesinde, olabilecek en zor şekilde öğretmeye çalışıyorduk. Tercüme yapan biri iyi tercüme yapabilir, konuşması zor. O nedenle hayatın içinden daha interaktif sisteme doğru geçmemiz gerekiyor. Türkiye adına önem verdiğim proje. Artık belli alanlarda İngilizce bilmeyene İngilizce engelli diyorum. Çünkü, onlara kapıların önemli kısmı kapanıyor. Yeni nesil İngilizce’yi çok iyi öğrenmek zorunda” dedi.

Haberin Devamı

ÖSYM’de şimdi de güvenlik skandalı

ÖSYM’de dün güvenlik açığı ortaya çıktı. Personel alımıyla ilgili “http://personelalim.osym.gov.tr” linkine tıklandığında, TC kimlik numarası bilinen bir kişinin tüm bilgilerine ulaşıldı. Haberin www.hurriyet.com.tr’de yayınlanmasının ardından hata düzeltildi. ÖSYM açıklamasında “Sınavlara yönelik bir zaafiyet söz konusu değildir’’ dedi.

AJANDA

Tıp eğitiminde güçbirliği

Yeni açılacak tıp fakültesi ile bir hastane zinciri eğitim için işbirliği yapıyor. Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), gelecek yıl eğitime başlayacak olan tıp fakültesi için, Medical Park ile Göztepe Hastane Kompleksi’ni kuracak. İşbirliğiyle hem Türkiye genelinde hizmet verecek hekimler yetiştirmek, hem de tıp alanında önemli buluşlara imza atılması hedefleniyor.

Haberin Devamı

MEB 20 projesiyle İnovasyon Fuarı’nda

6-8 Aralık tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılacak İnovasyon Fuarı’na Milli Eğitim Bakanlığı toplam 20 projeyle katılacak. Fuarda bakanlığın e-imza ve FATİH Projesi de yer alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!