TSK'dan Afgan milli ordusuna askeri yardım

Güncelleme Tarihi:

TSKdan Afgan milli ordusuna askeri yardım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2007 09:45

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Afgan halkına yardım çabaları kapsamında, Afgan milli ordusu bünyesinde 3 adet topçu bataryasının kurulmasına katkı sağlıyor.

Haberin Devamı

 Tarihten gelen dostluk çerçevesinde gelişen iki ülke arasında ilişkilerin yanı sıra Afganistan'daki Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti'ne (UGYK) de başından beri katkıda bulunan TSK, Afgan hükümetinin talebi üzerine Afgan milli ordusuna topçu bataryası desteğinde bulunmayı kararlaştırdı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Türkiye, Afganistan içinde ve bölgede, güvenlik ve istikrarın sağlanması için güçlü bir Afgan güvenlik kuvvetine ihtiyaç olduğu düşüncesi paralelinde, NATO'nun Afgan Milli Ordusu için gerekli olan eğitim ve teçhizat desteği planı çerçevesinde başlattığı eğitim desteğini her geçen dönem artırarak sürdürüyor.

Afgan hükümetinin talebi üzerine topçu desteğinde bulunmayı kararlaştıran Türkiye, bu kapsamda, 24 adet 155 milimetrelik çekili obüs ve malzemelerini 9 Mayıs 2007 günü Kabil'de gerçekleştirilen bir törenle Afgan Ordusu'na teslim etti.

Haberin Devamı

Törene, Genelkurmay Başkanlığını temsilen Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanı Korgeneral Nusret Taşdeler'in katıldığı belirtilen açıklamada, Korgeneral Taşdeler'in burada yaptığı konuşmada, “Afgan Silahlı Kuvvetleri'ne Türkiye tarafından yapılan yardımların, bölgedeki üçüncü ülke veya taraflara karşı rekabet maksadını taşımadığı, bu dost ülkede güvenli ve istikrarlı bir ortamın tesisi için daha güçlü güvenlik kuvvetleri ile etkin ve demokratik bir Afgan Hükümetine katkı sağlama amacını taşıdığını” ifade ettiği bildirildi.

Türkiye tarafından verilen silahlarla Afgan Silahlı Kuvvetleri bünyesinde üç adet topçu bataryası kurulacak. Ayrıca, bataryalarda görev yapacak Afgan kilit personeline Türkiye'de eğitim verilecek.

TÜRKİYE'DEN EĞİTİM YARDIMI

Açıklamada, Afgan öğrencilerin öğrenimlerine katkı sağlamak amacıyla 400 öğrenci ve 80 öğretmen tarafından hazırlanan eğitim malzemelerinin de Kabil'deki Ali Ahmet Han Popel Lisesi öğrencilerine Korgeneral Taşdeler'in katıldığı törenle dağıtıldığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!