TSK’ya saldırıya Türk milletinin tepki göstermesi doğal beklenti

Güncelleme Tarihi:

TSK’ya saldırıya Türk milletinin tepki göstermesi doğal beklenti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2008 00:00

Genelkurmay Başkanlığı, bir gazetenin haberinde yer alan Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki soruşturmayla ilgili açıklamasında ilginç bir ifade kullandı. TSK açıklamasında, "TSK’ya yöneltilen saldırılara karşı yüce Türk milletinin de yasal ve demokratik tepki göstermesi doğal bir beklentidir" vurgusunu yaptı.

Ergenekon ile ilgisi yok

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden dün akşam yapılan açıklamada şöyle denildi: "18 Temmuz 2008’de (dün) bir günlük gazetede, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda uzun süredir devam eden bir soruşturma, yeni bir olay gibi kamuoyuna yansıtılmıştır. Bu soruşturmanın, basın organında iddia edildiği gibi halen Türkiye’nin gündemindeki soruşturma ile bir ilgisi yoktur. Üç sene önce vuku bulan bir olayda mahkeme kararıyla ordudan ilişiği kesilen bir personelin durumu dahi, bazı basın ve yayın organlarında yeni bir olay olarak kamuoyuna duyurulmaktadır.

Yasal ve demokratik tepki

Bu tür yayınlarda kasıt aramamak mümkün değildir. Kaynağı neresi olursa olsun; bu tür haberlerle Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yöneltilen hukuk dışı saldırılara karşı yalnız Türk Silahlı Kuvvetleri’nin değil, onun gerçek sahibi yüce Türk milletinin de yasal ve demokratik tepki göstermesi doğal bir beklentidir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!