TSK’ya mayın için Husky

Güncelleme Tarihi:

TSK’ya mayın için Husky
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2013 22:02

Mayınlarla mücadelede TSK envanterini genişletti. Türk ordusu mayınlara karşı artık “Husky” mayın tespit aracını da kullanacak. Böylece elinde mayın dedektörüyle en önden yürüyen asker görüntüleri de artık olmayacak.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı’nın 2004’ten beri ilgilendiği bilinen aracı Amerika ve İngiltere dahil 8 ülke kullanıyor. Satın alınan 4 adet mayın tespit imha aracı Güney Afrika’da üretilerek Türkiye’ye gönderildi. Edinilen bilgiye göre araçların alımı için 100 milyon dolardan daha yüksek bir rakam Güney Afrika menşeili DCD firmasına ödenecek.

Araçlar sınır bölgesindeki mayınlı arazilerde de gerekli görüldüğü durumlarda kullanılacak. Aracın ön kısmındaki mayın dedektörü, toprak altına gönderdiği sinyallerle gömülü mayının yerini bularak işaretliyor. Her türlü arazi koşulunda görev yapabilen balistik zırhlı araçların üst kısmına silah da takılabiliyor.

TSK iç güvenlik operasyonlarında yollardaki mayın taraması askerlerin eline verilen dedektörlerle ve nadir olarak Aselsan’ın geliştirdiği uzaktan kumandalı araçlarla yapılıyor. Husky’lerin ulaşmasıyla birlikte bu elle arama görüntüleri de tarihe karışacak ve askerler riske atılmayacak. Yapılan alıma rağmen, ABD’nin Afganistan’da yürüttüğü operasyonlarda araçların bomba tespiti konusunda başarısız oldukları iddia edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!