TSK olmasaydı, şeriat devleti kuracaklardı

Güncelleme Tarihi:

TSK olmasaydı, şeriat devleti kuracaklardı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

Jandarma da Fethullah raporu hazırlamış

Yazar Ergün Poyraz, Fethullah'ın Gerçek Yüzü adlı kitabında, ‘‘jandarma’’nın Fethullah Gülen için hazırladığı öne sürülen bir rapora yer verdi. Kitaptaki raporda, Gülen'in şeriat devleti kurma çabasına ve TSK'nın önemine değiniliyor.

GENELKURMAY'dan sonra Jandarma Genel Komutanlığı'nın da Fethullah Gülen raporu hazırladığı ortaya çıktı. ‘Eylül 1999’ tarihli raporda Gülen ve cemaatinin, ‘Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmak, yerine şeriat devleti kurmak için faaliyet gösterdiği' belirtildi. Raporda, ‘Silahlı Kuvvetler olmasaydı bugün hayalini kurdukları İslam devletini tesis etmiş olacaklardı’’ denildi.

Yazar Ergün Poyraz'ın, ‘Fethullah’ın Gerçek Yüzü' adlı yeni kitabında yeralan rapora göre; Gülen cemaati ‘Devlet benzeri bir yapılanma’ içinde. Medya olanaklarını kullanarak ‘Devlet yanlısı’ bir politika çiziyorlar, böylece devlet yetkilileri ve halktan kabul görüyorlar.

NEDEN EVLENMEDİ

Gülen'in özel yaşamına ait ilginç notların da yeraldığı kitapta, evlenmemesinin gerçek nedeninin ‘Şeker hastası olması’ ve ‘Bu hastalığın insanı iktidarsız yapması’ olduğu iddia edildi.

Raporda, Gülen cemaatinin yapısı, hedefleri, okullar ve dershanelerde nasıl örgütlendikleri, gelir kaynakları ayrıntılı şekilde anlatıldıktan sonra sonuç bölümünde aynen şöyle denildi:

‘‘Türkiye'de, silahlı kuvvetler olmasaydı, bugün hayalini kurdukları İslam devletini tesis etmiş olacaklardı. Şu anda Türkiye'de Fethullahçılarla askerler arasında gizli bir satranç oynanmaktadır. Cemaatin askere bakışı bellidir. Askerliği her fırsatta övdükleri halde büyümeleri için önünde tek engelin de askerlik kurumu olduğunun farkındadırlar.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!