TRT için çavuştan bekçiye 56 aday

Güncelleme Tarihi:

TRT için çavuştan bekçiye 56 aday
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2017 20:56

RADYO ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yarın TRT Genel Müdürlüğü için hükümete önereceği üç ismi belirleyecek. Kurul, 56 adaydan üçünü belirlemek üzere oylama yapacak.

Haberin Devamı

Şenol Göka’nın istifasıyla boşalan TRT Genel Müdürlüğü için çavuştan bekçiye, genel müdürden öğretim üyesine 56 isim başvurdu. RTÜK, başvurular arasından üç adayı Bakanlar Kurulu’na sunmak için yarınki toplantısında oylama yapacak. Kurul üyelerinden en fazla oyu alan üç adayın ismi Başbakanlığa gönderilecek. Bakanlar Kurulu da bu üç isimden birini TRT Genel Müdürü olarak ataması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunacak.
Adaylar arasında yapımcı-yönetmen Ali Avcı da yer aldı. 2010 yılında Fetullah Gülen’in hayatını anlatan ‘Eşrefpaşalılar’ filminin yapımcılığını üstlenen Avcı, 2016 yılında da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hayatını anlatan ‘Reis’ filmi için kolları sıvamıştı. Ancak daha sonra film, Kafkasör Film Akademisi & Garantialsat Gayrimenkul Yatırım A.Ş. ortak yapımı olarak çekilmişti. Listede dikkat çeken bir başka isim de TGRT Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Sait Eken oldu.
RTÜK’ün hükümete göndereceği üç isimden en güçlüsü TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren. 2014 yılında da genel müdürlük için adı geçen Eren, kanunun belirlediği alanlarda en az 12 yıl çalışmışlık koşulu nedeniyle genel müdür olamamıştı. Eren’in RTÜK’e yaptığı yeni adaylık başvurusunda Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alınan belge de yer aldı. Bu yazıyla Eren’in 12 yıl koşulunu 4 ay 3 günle geçtiği görüldü. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!