Trende dertlerine çare aradılar

Güncelleme Tarihi:

Trende dertlerine çare aradılar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2008 01:17

"Aile İçi Şiddete Son" Kampanya Koordinatörü Neşe Hacısalihoğlu’nun konferansına katılan 36 yaşındaki Hatice Avcu da onlardan biriydi. Yüreği buruktu. Kaynakçılık yapan 38 yaşındaki eşi Mustafa Avcu geçen yıl geçirdiği iş kazasında gözünden yaralanmış ve işsiz kalmıştı. Sigortasız çalıştığı için işten atılınca tedavi masraflarını bile karşılayamamıştı. Avcu ailesi o günden beri beş çocuklarıyla yaşam mücadelesi veriyorlardı. Hatice Avcu’nun en büyük şikayeti akşam çocuklarının önüne bir tabak yemek koyamamaktı. Sıkıntılar eşini şiddete yönelmişti. Günü birlik bulabildiği işlerle ailesine bakmaya çalışan Mustafa Avcu, eşi ve çocukları dövüyordu.

İntihara teşebbüs

Çaldığı kapılar yüzüne kapanan Hatice Avcu, geçtiğimiz perşembe, göğsündeki kist için verilen ilaçların hepsini içerek ölmek istedi. Kızları Şule ve Emine tarafından evde baygın halde bulundu. Komşuları hastaneye kaldırdılar. Ancak 100 YTL’yi tedavi ücretini ödeyemeyince, ertesi gün kolunda serumla hastaneden kaçmak zorunda kaldı. Masaya koyacak yiyecek bulamadığı için eve gitmek istemediğini belirten Avcu "O yüzden ölüm benim için kurtuluş olacaktı" diye ağladı.

Neşe Hacısalihoğlu, Avcu’yu konferans vagonunda bulunan valilik ve belediye yetkilileriyle görüştürdü. Yetkililer genç kadının sorunlarına çare bulacakları konusunda söz verdiler. Çocuklarıyla Akbank Çocuk Tiyatrosu’nun gösterisini izleyen Hatice Avcu uzun süre sonra ilk kez yüzü gülüyordu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!